Importanta spiritului ecologic

 

A avea grija de natura ar trebui sa fie ceva natural in comportamentul si mai ales spiritul nostru. Sa avem grija de ceea ce ne inconjoara este vital pentru viitorul nostru, atat fizic cat si psihic.

Dupa ce se produc dezechilibre naturale, dupa ce mor oameni cu miile, dupa ce se organizeaza donatii si ramanem surprinsi de cum se razbuna natura, ne intrebam nitel unde e greseala?

Aruncam hartii fara sa ne gandim la copacii din jurul nostru. Aruncam imprimante, telefoane, accesorii pentru acestea si multe altele, fara sa constientizam importanta reciclarii. Cum ar fi daca zilnic am strange toate colilie de care avem nevoie si apoi le-am recicla? Cum ar fi daca am suna o asociatie de reciclare cand am avea obicte care s-au uzat si nu mai pot fi folosite?

Totul este simplu cand exista dorinta, si orice problema are o solutie. Hai sa nu mai aruncam ceea ce nu ne trebuie si hai sa mentinem macar pentru propria stima de sine evidenta a ceea ce facem pentru natura.

Nu spun ca sunt un model, insa eu si familia mea, strangem in fiecare luna sticle, hartii, orice nu mai functioneaza prin casa si le ducem la un centru de reciclare. Dupa acest gest, parca simti cum copacii iti multumesc iar aerul desi e la fel de poluat, ai constiinta impacata ca incerci o lume mai buna.

Hai sa ajutam cat de mult putem natura, ne va multumi.

Written by