La drum cu o caravana AlcoHelp

 

Un lucru este cert: in Romania, majoritatea serviciilor pentru ajutorarea adictiilor se limiteaza la tratarea dependentei fizice, minimizand importanta dependentei psihice. Dar oare psihicul nu este mai important decat fizicul? Daca privim putin mai de aproape am vedea ca in abordarea consumului problematic de alcool este total neglijata participarea familiei si a prietenilor. In Romania exista aproximativ 2.000.000 de romani care consuma alcool in exces si pentru fiecare persoana care consuma abuziv alte 7 au de suferit (partener, familie, rude, prieteni, vecini, colegi).

Am vorbit despre ce inseamna sprijinul AlcoHelp, dar daca ai avea o problema legata de consumul de alcool ai stii unde sa ceri ajutor ??

Alcohelp a venit cu o solutie: Caravana Alcohelp in orasul tau! Este practic ca o solutie pentru cei care au nevoie de ajutor dar nu stiu unde sa il caute. Prin acesta activitate, se urmareste cresterea nivelului de informare in randul persoanelor cu probleme legate de consumul de alcool si al familiilor acestora.

Efectele obtinute prin aceasta activitate sunt: cresterea gradului de informare si constientizare cu privire la consecintele negative ale consumului problematic de alcool, delimitarea unor caracteristici ale comportamentului de consum la nivelul comunitatilor vizitate, stabilirea unei legaturi directe intre persoanele cu un consum problematic de alcool, comunitatea medicala, serviciile sociale locale si autoritatile publice.

In ultimii 3 ani, Caravana Alcohelp a ajuns in 52 de comunitati din zone urbane si rurale din Romania. Aproximativ 25.000 de materiale informative, despre efectele si masurile care trebuie luate in cazul consumului problematic de alcool, au ajuns la vizitatori. 3000 de persoane si-au evaluat consumul de alcool si au primit consiliere de la specialistii ALIAT, in cadrul Caravanei Alcohelp.

Iar lucrurile nu se opresc aici…

Written by