Diwali, festivalul luminilor, adduce mancarea traditional Indiana in Romania

Diwali, festivalul luminilor si inceputul noului an hindus, poate fi sarbatorit anul acesta in cadrul Indian Food Festival, ce va avea loc in perioada 12 – 25 noiembrie la Crowne Plaza Romania. Evenimentul isi propune sa promoveze mancarea traditionala specifica regiunilor din India cunoscute pentru savoarea culinara, cum ar fi Goa si Mumbai si sa ofere vizitatorilor sai o aventura senzoriala de neuitat.

Diwali, care in traducere libera inseamna rand de lampi, este o importanta sarbatoare hindusa ce reuneste familiile an de an si reprezinta triumful binelui asupra raului. Obiceiul cere ca in aceasta perioada sa se aprinda in mod simbolic cat mai multe lampi, in semn de bucurie. Sarbatoarea va fi celebratata in Romania de catre Crowne Plaza Bucuresti printr-o incursiune a simturilor culinare.

Delicioasele mancaruri traditionale vor fi preparate de master chef-ul Crowne Plaza Bucuresti, Ashlie Dias, un expert al bucatariei indiene, acesta fiind originar chiar din Mumbai, India. Cateva dintre delicioasele preparate care vor rasfata simturile culinare ale doritorilor vor fi: Tandoori Chicken – pui marinat in pasta de usturoi si ghimbir, iaurt si condimente, Chicken Biryani – bucati suculente de pui si orez basmati gatite cu sofran si apa de trandafiri, Seafood peri peri –  creveti, midii, calamar si Chilli, cu sos si Bebinca – straturi subtiri de clatite din lapte de cocos.

Diversitate este cuvantul care descrie cel mai bine India, dar si bucataria indiana. Fiecare regiune are retetele si condimentele ei specifice dar au in comun explozia de arome pe care o poti experimenta. Desi populatia este in mare parte vegetariana, se consuma si carne. Pe langa aromele unice,un alt motiv pentru care ai putea sa iubesti mancarea indiana este faptul ca se incadreaza in categoria mancarurilor picante.

Iubitorii aventurilor culinare pot sa experimenteze bucataria indiana, alegand intre mese cu meniuri à la carte, cine variate cu bufet , dar si un Sunday Brunch inspirat din bucataria indiana, duminica 18 si 25 noiembrie, de la ora 12.30pm la ora 16.30pm. In plus, cei ce vor sa isi exprime creativitatea pot invata noi tehnici de gatit in cadrul lectiilor culinare sustine chiar de master chef-ul indiasn Ashlie Dias, ce vor avea loc joi, 15 noiembrie, incepand cu ora 18:00.

Indian Food Festival face parte dintr-o serie de evenimente dedicate bucatariei asiatice organizate de Crowne Plaza Bucuresti.

Programul detaliat al Indian Food Festival este:

Luni, 12 si 19 noiembrie:        Pranz – Bufet cu zona dedicata mancarii indiene                                                                             Cina – Bufet Indian – Indian BBQ                                                      

Marti, 13 si 20 noiembrie:      Pranz –  Bufet cu zona dedicata mancarii indiene

                                                Cina – Bufet Indian – Preparate Mughlai

Miercuri, 14 si 21 noiembrie:             Pranz –  Bufet cu zona dedicata mancarii indiene  

                                                                Cina – Bufet Indian – Preparate Goan                                                        

Joi, 15 noiembrie:                   Pranz –  Bufet cu zona dedicata mancarii indiene

                                                Cina – Lectii de gatit si meniu à la carte cu influente indiene                               

Joi, 22 noiembrie:                   Pranz – Bufet cu zona dedicata mancarii indiene

Cina – Meniu à la carte cu influente indiene

Vineri, 16 si 23 noiembrie:     Pranz –  Bufet cu zona dedicata mancarii indiene

                                                            Cina – Meniu à la carte cu influente indiene

Sambata, 17 si 24 noiembrie: Pranz – Meniu à la carte cu influente indiene

                                                            Cina – Meniu à la carte cu influente indiene

Duminica, 18 si 25 noiembrie: Pranz – Sunday Brunch inspirat din bucataria indiana                                                                                                 Cina – Meniu à la carte cu influente indiene

 

 

Written by