Stresul, inamicul numarul 1

 

Toti prietenii se plang de faptul ca nu mai fac fata stresului, nu? Si in familia ta un membru a picat prada acestui sindrom.

Afectiune de care nu mai scapam, care parca ne urmareste zilnic si ne face sa uitam de lucrurile bune. Cand ai mers ultima oara in parc fara sa te gandesti la proiecte? Cand ti-ai imbratisat persoana iubita fara sa te plangi de ceea ce se intampla?

 

Stresul poate fi eliminat usor insa nu definitiv. Pana nu scapi de o anumita problema, el ramane in viata ta si iti “mananca” somnul, orele de relaxare, sanatatea si aspectul.

Propun cateva metode simple si la indemana prin care putem sa eliminam acesti factori care ne fac viata mai complicata si nu ne lasa sa vedem soarele:

 

Plimbarile

 

Fie ca este cald, fie ca este frig cativa pasi in aer liber ne fac mai veseli. Orice deconectare ajuta. Mergi 15 minute pe jos, lasa masina in parcare sau nu mai lua metroul si incearca sa te bucuri de ceea ce este in jurul tau. Soare, flori, copii, un animal de companie simpatic.

 

Muzica

 

Sigur ai o piesa preferata, sigur ai un artist pe care il asculti mereu si a carui voce te face sa te simti mai bine. Pune piesa lui pe repeat, asculta ceea ce pentru tine este terapie.

 

Conectarea cu natura

 

Suntem inconjurati de betoane, traim in poluare, de orice fel. Ce zici de o saptamana la munte? Sau cateva zile la tara? Printre flori, copaci, fara telefon, laptop si internet? Nu suna bine?

 

Mancarea sanatoasa

 

Desi credem ca ne hranim nu facem asta. Consideram ca mancam mancare insa mancam numai compusi chimici, nici nu avem siguranta ca sunt naturale. Incearca sa mergi la piata, la acei tarani sinceri si cumpara de acolo produse BIO. Organismul functioneaza altfel cand este hranit inteligent.

 

Acestea sunt doar 4 metode prin care poti scapa de stres, incepe cu ele si vei simti o schimbare. Incepe de astazi sa nu mai fii stresat si sa rezolvi lucrurile pas cu pas, incet, incet si vei ajunge la rezultatele dorite.

Mult succes!

 

Written by