Sabina Hogas este noua Campioana de la Rasnov

Clasamentul final al competitiei a fost stabilit in urma luptei dintre Sabina Hogas (CSA Steaua) si Sara Elbibany (Sabia Bucuresti).

Sara a inceput bine lupta si la pauza conducea cu 3 tuse avans (scorul era 2 – 5). In cea de a doua parte a duelului Sabina s-a mobilizat si a egalat la 5. In tusele urmatoare sportivele au mers umar la umar pana la 8 – 8.

Ultimele doua tuse au evidentiat dorinta si determinarea stelistei de a castiga primul turneu important al unei cariere pe parcursul careia isi doreste, dupa cum a declarant, sa fie pe podiumul fiecarei competitii la care va participa.

 Tusa cu numarul 9 a Sabinei a crescut tensiunea duelului la cote greu de suportat. La competitia anterioara desfasurata la Sofia, in Bulgaria, Sara reusise sa o invinga pe Sabina, in saisprezecimi, la diferenta de o singura tusa (10-9) iar amintirea acelui duel pierdut pe muchie de cutit a declansat dorinta Sabinei de a isi lua revansa.

Emotiile insa au fost imense, avand in vedere ca acesta revansa urma sa se intample in finala unui turneu deosebit de important la nivel national pentru tinerii sportivi care la finalul lunii iunie se vor duela in cadrul Campionatului National de Sabie.

Tusa finala a descatusat toata tensiunea acumulata de Sabina pe parcursul celor 6 ore de competitie, timp in care a castigat toate cele 6 dueluri din Grupa 10, alte 5 dueluri pe parcursul etapelor eliminatorii si Finala cu Sara Elbibany cu scorul final de 10 – 8.

Sabina Hogas a devenit noua castigatoare a Cupei Muschetarul editia 2023 la categoria U13.

In prima semifinala s-au intalnit Sabina Hogas (CSA STEAUA) cu Eva Atanasova (CSKA FC SOFIA – BG) iar scorul a fost 10 – 7

Imediat ce duelul a luat sfarsit, cele doua sportive au petrecut cateva minute care pot fi inscrise in Cartea de Fair Play a Sportului. Dupa obisnuita strangere de mana de pe plansa, Eva a insotit-o pe Sabina in afara spatiului rezervat doar sportivilor si au discutat cateva minute. Sportiva din Bulgaria a felicitat-o din nou pe Sabina pentru victoria obtinuta, i-a urat sa aiba success in Finala si i-a mai spus ca este convinsa ca va castiga. Aceasta frumoasa experienta de viata i-a luat, sunt convins, o mare parte din greutatea care apasa pe umerii fiecarui sportiv care se pregateste sa intre in Duelul Final.

Sabina Hogas si Eva Atanasova

In cea de a doua semifinala s-au intalnit Sara Elbibany (Sabia Bucuresti) cu Livia Munteanu (CSM IASI) iar scorul a fost 10 – 4

Trebuie mentionat ca Livia Munteanu este castigatoare de turneului Cupa Campionilor, desfasurat la Sala Floreasca a Federatiei Romane de Scrima, desfasurat in perioada 11-12 martie 2023. Medaliile de argint si de bronz au fost castigate de Ina Mocanita si Sabina Hogas, ambele de la CSA Steaua. Iata mai jos cateva fotografii :

Cupa Campionilor – de la Locul 1 (prima din stanga) pana la Locul 8 (ultima din dreapta dreapta)
Cupa Campionilor – Cele 4 semifinaliste
Cupa Campionilor –
Ina Mocanita (stanga – locul 2), Antrenor Georgiana Dima (centru), Sabina Hogas (dreapta – locul 3)

In optimi Sabina Hogas a avut dificila misiune de a se duela pe plansa Cupei Muschetarul cu a sa colega Ina Mocanita (castigatoarea Cupei Iasului 2023) iar rezultatul final a trimis-o pe Sabina in semifinala (10 – 4).

Ina Mocanita (stanga), antrenorii Georgiana Dima si Mihaela Bulica (centru) si Sabina Hogas (dreapta)

Drumul pana in optimi a fost unul destul de dificil. Castigatoarea Cupei Muschetarul a terminat pe locul 1 in grupa 10, pe locul 7 la general si s-a calificat direct in turul 2 al etapelor eliminatorii.

Cupa Muschetarul s-a desfasurat in perioada 3 – 4 iunie la Rasnov si, la categoria U13 fete, au participat 71 de concurente. Nivelul foarte ridicat al competitiei a tinut in priza, timp de doua zile, atat sportivii si antrenorii cat si parintii si rudele prezente pentru a-si sustine favoritii.

Aceasta competitie a oferit o excelenta ocazie sportivilor pentru a isi masura fortele cu posibilii adversari pe care ii vor intalni la Campionatul National de Sabie U13, U11 si U9 baieti si fete (individual si pe echipe) ce va avea loc la Sala Floreasca din Bucuresti a Federatiei Romane de Scrima in perioada 27 – 30 iunie.