Sabina HOGAS si colegele ei sunt Campioanele Romaniei la Sabie Feminin U13

CSA STEAUA incheie anul competitional 2022 – 2023 pe primul loc al clasamentului.

Sabina Hogas alaturi de Ingrig Gheorghe, Alessia Joldea si Ina Mocanita au cucerit medalia de aur la proba pe echipe.

Sportivii inscrisi la Categ.U13 Sabie Feminin

La U9 Masculin stelistII au obtinut urmatoarele rezultate : Ianis Stefan a cucerit medalia de argint, Aron Peiu a ocupat locul 3, Razvan Campan locul 5 si Octavian Hogas, cel mai mic concurent din competitie , a ocupat locul 11 dar a compensat cu o tusa castigatoare din saritura cum doar cei experimentati reusesc.

Octavian Hogas, 7 ani
Octavian Hogas (dreapta)

Cu doar trei saptamani mai devreme, pe 3 iunie, Cupa Rasnovului U13 Feminin (ultima repetitie inainte de nationale) a fost castigata de Sabina Hogas, colega de echipa a Inei Mocanita.(CSA Steaua), clasata pe locul 5. In cadrul aceleiasi competitii. Medalia de aur a revenit Stelei, prin Ianis Stefan, si la categoria U9 Masculin. Colegii lui, Octavian Hogas si Aron Peiu, au ocupat locurile 9 si 14.

Ianis Stefan si Sabina Hogas, medaliati cu aur la categoriile U9 si U13

La Cupa Campionilor, organizata in Bucuresti la Sala Ana Pascu (Floreasca) de catre Academia de Scrima in perioada 14-15 iunie, Ina si Sabina s-au clasat pe locurile 2 si 3.

Podiumul Cupei Campionilor la categ U13 Sabie Feminin
Cele 4 Semifinaliste ale Cupei Campionilor: de la stanga la dreapta – Sabina Hogas (CSA Steaua), Livia Munteanu (CSM Iasi), Mara Popa (CSTA Bucuresti) si Ina Mocanita (CSA Steaua)
Ina Mocanita – locul 2, antrenor Georgiana Dima si Sabina Hogas – locul 3

Cupele Iasului si Sloboziei doua competitii foarte puternice, au fost castigate de Ina Mocanita (CSA Steaua).

STEAUA straluceste si la nivel international

Ultima performanta notabila a muschetarilor stelisti este castigarea competitiei feminine de Sabie U14 de catre Sabina Hogas, Intrecerea a fost organizata in cadrul Cantonamentul International de la Sienna / Italia desfasurat in perioada 31.07 – 09.08.2023, . Sabia Sabinei a punctat de mai multe ori decat cea a adversarei din Statele Unite ale Americii (scor final RO Sabina 10 – USA 6) .

Sportiva din Statele Unite ale Americii, cu cateva minute mai devreme, o eliminase pe Ina Mocanita (colega de echipa a Sabinei).

Sabina a intrat foarte determinata in confruntarea finala iar unul dintre motivele care i-au dat incredere, desi adversara era mult mai mare din punct de vedere fizic, a fost dorinta de a isi razbuna colega asa cum facuse si in semifinala castigata impotriva italiencei (scor 10 – 7) care o eliminase pe Mara Cotoc in optimi.

Trebuie sa spunem ca italienii au digerat foarte greu aceasta infrangere din semifinala, avand in vedere ca sportiva lor este campioana cantonamentului din anul 2022.

Prin urmare, se confirma faptul ca in acest sport nobil, si nu numai, conteaza intotdeauna atitudinea pozitiva, un dezvoltat spirit de echipa, o buna rezistenta fizica si o temeinica pregatire tehnico – tactica.

Faptul ca stelistele au dominat din punct de vedere psihic, fizic si tehnico-tactic, o arata si clasamentul acestei competitii amicale la care au participat sportivi din 25 de tari : Locul 1 – Sabina Hogas, Locul 3 – Ina Mocanita si Locul 5 – Mara Cotoc (toate trei legitimate la CSA STEAUA).

stanga USA – dreapta RO Sabina
Scorul Final : USA 6 – RO Sabina 10