SABINA si colegele ei aduc clubului CSA Steaua si Romaniei medalia de aur la Cupa Burgas 2024

Astazi 09.06.2024 echipa CSA Steaua (Sabina Hogas, Ina Mocanita, Alessia Joldea si Aida Iorga) a reprezentat cu mandrie Romania la Cupa Burgas 2024 organizata in orasul cu acelasi nume de pe malul bulgaresc al Marii Negre.

Competitia face parte din Circuitul European de Sabie al categoriei U14, este organizata de clubul de sabie din Burgas, sub supravegherea Federatiei Bulgare de Scrima, cu sprijinul Primariei orasului Burgas si sub inaltul patronaj al Ordinului Cavalerilor Templieri.

CSA Romania, antrenata de Mihaela Bulica, a eliminat pe rand echipele unor puternice cluburi din Bulgaria (in optimi) si din Turcia (in semifinala si finala).

Sportivele steliste au repetat evolutia extraordinara pe care au avut-o in proba individuala din ziua precedenta la finalul careia si-au adjudecat medaliile de aur si de argint.

CEA MAI BUNA SPORTIVA A PROBEI PE ECHIPE a fost Sabina Hogas. In cele trei dueluri, amintite mai sus, a castigat 18, 24 si 22 de tuse din totalul de 45 posibile in fiecare duel. A gasit mereu puterea de a readuce echipa CSA ROMANIA (numele in cadrul competitiei) in avantaj, atunci cand sansele de a ne califica in etapa urmatoare pareau extrem de mici.

OPTIMI

In OPTIMI adversarele din Bulgaria au condus mereu pe parcursul primelor sapte relee . In cel de al optulea Sabina a schimbat radical soarta duelului. CSA Romania era condusa cu 6 tuse (29 – 35) insa seria magistrala de 11 tuse castigate aduce echipa noastra in avantaj cu 4 tuse (40 – 36). Ultimul releu este tot al nostru si ne calificam in semifinala cu scorul 45 – 37.

SEMIFINALA

SEMIFINALA este momentul in care pe plansa Cupei Burgas 2024 CSA ROMANIA intra la duel cu TURCIA 1. Primele 5 relee sunt adjudecate de catre sportivele din Turcia care conduc cu 7 tuse (scor 18 – 25).

În al șaselea releu pe plansa întra Sabina si reușește 12 naucitoare tuse consecutive și, aduce CSA ROMANIA ptr prima data în avantaj în acel duel. Adversara nu ii ia nici măcar o tușă Sabinei (Scor 30 – 25)

Releul al șaptelea este al sportivelor din Turcia care revin la conducere la o diferență de 4 tuse . Scor 31 – 35.

În releul al optulea reintra pe plansa Sabina si, deși pierde 3 tuse, cele 9 tuse câștigate readuc CSA ROMANIA în avantaj (Scor 40 – 38). Ultimul releu este tot al fetelor noastre . Scor 45 – 40 și ne calificăm în FINALA.

FINALA

În finala CSA ROMANIA intalneste TURCIA 2, o alta echipă foarte puternica.

SABINA isi intra foarte bine in rol si câștiga primul releu iar CSA ROMANIA conduce cu 3 tuse (Scor 5 – 2).

Următoarele doua relee sunt ale turcoaicelor care trec la conducere (Scor 10 – 15).

Releul al patrulea le scoate din minți pe adversare. Sabina castiga 10 tuse și readuce echipa noastră în avantaj. Scor 20 – 18.

Dupa o lupta stransa pe parcursul urmatoarelor trei relee, la finalul celui de al șaptelea Turcia revine la conducerea luptei (Scor 33 – 35).

Releul al optulea o readuce pe plansa pe SABINA care, din nou, le spulbera speranțele adversarelor. Câștiga 7 tuse și readuce România în avantaj (Scor 40 – 38)

Ultimul releu este tot al nostru și CSA ROMANIA ESTE CAMPIOANA din 2024 a CUPEI BURGAS.

CSA ROMANIA Învinge pe rand cluburile puternice din Bulgaria (optimi) și Turcia (semifinala și finala) și devine numărul 1 în regiunea Balcanica la categoria U14.

SABINA si colegele ei, antrenate de catre Mihaela Bulica, au luptat extraordinar și aduc Clubului Sportiv al Armatei STEAUA si Romaniei un titlu extraordinar.

La finalul competiției sportivele din Turcia, intr-un gest de fair-play și respect au invitat-o pe SABINA sa se fotografieze impreuna si, ca o confirmare a faptului ca rivalitatea trebuie sa existe doar pe plansa, Sabina exclama : ”Suntem Prietene !”

. . . citeste si #superstories. Business sportiv. Pariul ZF pe viitorii campioni. Sabina Hogaş, 13 ani, scrimă: Scrima este sportul care te transformă dintr-un copil într-un adevărat luptător

. . . CITESTE SI :

  1. #superstories. Pariul ZF pe viitorii campioni. Sabina Hogaş, 13 ani, scrimă: Scrima este sportul care te transformă dintr-un copil într-un adevărat luptător
  2. Vlad Covaliu este noul Campion Mondial al Juniorilor Sabreri
  3. Sabina Hogas castiga la Slobozia prima competitie de sabie U16 din Romania
  4. Napoli 2024: Amalia Covaliu – bronz la sabie feminin juniori
  5. Juniorii Nostri Sunt Campionii Europeni ai Sabiei