Brandul Anticipatia a fost achizitionat de Editura Nemira

Nemira va relansa anul acesta brandul Anticipatia, dupa 30 de ani de la aparitia primului numar al Almanahului Anticipatia ce a avut loc la sfarsitul lui 1982, chiar daca pe coperta avea inscris anul 1983.

Anticipatia a fost unul dintre cele mai populare branduri editoriale romanesti, specializat in publicarea literaturii stiintifico-fantastice si popularizarea stiintei, constituind punctul de intalnire dintre stiinta, fictiune si eseu filosofic. Anticipatia avea sa se constituie intr-un adevarat fenomen publicistic care a stimulat generatii la rand de scriitori si a determinat o adevarata miscare ce a excedat limitele literare.

Nemira va dezvolta sub numele Anticipatia mai multe produse editoriale: revista de stiinta si fictiune www.anticipatia.com, almanahul Anticipatia si un proiect complex de carti sub acelasi semn al stiintei si fictiunii prospective. Reaparitia brandului Anticipatia va polariza din nou preocuparile specialistilor si creatorilor romani din domeniu si va oferi publicului larg informatii si literatura de inalt nivel din avangarda stiintei si literaturii speculative contemporane. Tot acest proiect se va dezvolta sub semnul nevoii de anticipare a schimbarilor pe care le traim atat de alert la acest inceput de mileniu trei.

Almanahul si revista online vor fi lansate la sfarsitul acestui an.

Istoricul detaliat Anticipatia va recomandam sa-l cititi la: http://ro.wikipedia.org/wiki/Almanahul_Anticipa%C8%9Bia

Written by