MANOWAR il considera pe Richard Wagner parintele heavy metalului

In  istoria contemporana a muzicii, trupa MANOWAR este o emblema a genului heavy metal. “Regii Metalului”, asa cum au fost numiti de fanii lor, au creat 10 albume de studio, au dobandit numeroase discuri de aur si platina, a vandut peste 8 milioane de inregistrari, au produs DVD-uri care nu lipsesc din colectia niciunui impatimit si au derulat peste 35 de turnee, fiind cap de afis la evenimente sold out, desfasurate in locatii cu capacitatea cuprinsa intre 10.000 si 50.000 de locuri.

 

Parteneri cu titanii sunetului

Faptul ca MANOWAR detine recordul mondial pentru cea mai zgomotoasa trupa din lume, este aproape un cliseu. Dar lucrurile incep sa capete sens atunci cand Joey DeMaio, basistul trupei, explica de ce este acesta un motiv de mandrie: “nu este suficient ca sunetul sa fie zguduitor de puternic. Este esential sa fie limpede, clar, fara nicio distorsiune. Exact ceea ce le oferim fanilor nostri, la fiecare show ”.

Aspirand mereu spre perfectiune MANOWAR a incheiat in 2011 un parteneriat cu D.A.S Audio, liderul mondial in domeniul sistemelor de inalta fdelitate pentru redarea si amplificarea sunetului. Joey DeMaio explica: “aceasta colaborare a aparut din dorinta ambelor parti de a stabili noi standarde in privinta redarii sunetului, si de a  arata ca muzica live poate fi, in acelasi timp zdrobitor de sonora si clara precum cristalul

Inspirati de muzica clasica si mitologia nordica

Pentru trupa MANOWAR cea mai importanta influenta muzicala a fost reprezentata de creatiile compozitorului Richard Wagner. Basistul Joey DeMaio spune: „Acest om a fost un geniu! Niciodata inainte de el nu a existat o muzica atat de puternica. El a rasturnat lumea muzicii. A fost un rebel si un revolutionar! El este parintele heavy metal-ului!“. 

La fel cum s-a intamplat cu Wagner in trecut, si trupa MANOWAR este fascinata de mitologia nordica. Aceasta a reprezentat o sursa de inspiratie de-a lungul intregii activitati artistice a trupei. Chitaristul Karl Logan declara: “Suntem sufletele razboinice din heavy-metal. De aceea ne gasim inspiratia in mitologie. Ea exploreaza temele umane esentiale, precum viata, moartea, gelozia, dragostea si razbunarea: chiar lucrurile ce reprezinta motivatii  de natura emotionala pentru oameni”.

„Crede in tine insuti”

Devotamentul trupei fata de fani i-a ajutat sa castige sustinatori fideli in intreaga lume. „Succesul nostru se datoreaza in intregime fanilor! Ei formeaza cel mai bun si mai loial public pe care si-l poate imagina cineva. Acesta este motivul pentru care tot ceea ce facem este, in primul rand, pentru fani “ a declarat vocalistul, Eric Adams. Mesajul predominant al celor de la MANOWAR a fost intotdeauna  “crede in tine insuti”.  Acesta este motivul pentru care multi fani gasesc, in versurile lor, o adevarata sursa de inspiratie si putere.

Pentru a-si onora fanii loiali, trupa a inregistrat in 2009 piesa “Father” in 18 limbi diferite, printre care se numara si romana. 

MANOWAR ajunge in Romania, pe 16 iunie, in calitate de headliner al celei de a doua zile din cadrul Ost Fest. Concertul pe care MANOWAR il va sustine pe scena Ost Fest se va individualiza prin faptul ca va celebra premiera mondiala a albumului „The Lord Of Steel”. Set-list-ul va cuprinde de la  imnuri bine cunoscute, unele dintre ele chiar de pe albumul “Warriors Of The World”, de la a carui lansare se implinesc 10 ani, la melodii de pe noul material discografic.

Revenirea regilor metalului in Romania va fi marcata prin doua petreceri, gazduite de Légère Live (Piata Rosetti nr 5): warm up party-ul va avea loc in seara de 15 iunie si va insemna headbanging, concursuri si mult heavy metal.  Cei care iau parte la distractie vor putea castiga produse oficiale, puse la dispozitie de Magic Circle Music si invitatii la OST oferite de Project Events. Dupa concert, noaptea va continua cu after party-ul din aceeasi locatie. Intrarea pentru ambele party-uri va fi libera.

De astazi, 6 iunie pana luni 11 iunie, elevii si studentii beneficiaza de o oferta speciala pentru Festivalul OST: ei pot achizitiona, cu carnetele de elevi/studenti, un bilet sau un abonament la Gazon pentru OST FEST si primesc unul gratuit. Promotia de deruleaza in urmatoarele locatii: Magazinul Biletoo din Unirea Shopping Center (parter), Libraria Eminescu (langa Universitate), sediul Project Events (Str. Comana nr. 11).

Pana in acest moment, programul OST Fest este urmatorul:

15 iunie: Motley Crue, Dimmu Borgir, Overkill, Exodus, Finsterforst, Infected Rain, Psychogod, White Walls, Armies Of Enlil, Claymore, Thornafire, Warchant

16 iunie: Manowar, Europe, Trooper, Holyhell, Addiction, Mystery, Steelborn, Syn Ze Sase Tri, Desant, Gothic, Incipient

17 iunie: Megadeth, Motorhead, Lake Of Tears, W.A.S.P., Metrock, Tiarra, Reborn, Code Red, Khors, Shifting Sands, Voodoo

Written by