Bunataturi ecologice si traditionale de post la ECOAGRIS

Incepand cu perioada 11-13 noiembrie a.c., o data la doua saptamani, Bioma Agro Ecology Co organizeaza in Parcul Bisericii Toma Cozma din Iasi (str. Toma Cozma, nr. 41, Zona Universitatii „Al. Ioan Cuza”, in apropierea Liceului „C. Negruzzi”), Targul national de Agricultura, Apicultura, Produse ecologice, naturale si traditionale, ECOAGRIS.

Cea de-a XV-a editie se va desfasura in perioada 25-27 noiembrie, fiind o editie speciala de Hramul Bisericii Toma Cozma din Iasi odata cu cinstirea Sfintei Mari Mucenite Ecaterina. Deschiderea oficiala a expozitiei cu vanzare va avea loc vineri, 25 noiembrie a.c., incepand cu ora 13.00,  iar programul de vizitare este intre orele 10.00-16.00, cu intrare libera.

ECOAGRIS s-a bucurat inca de la inceput si se bucura in continuare de participarea unor producatori consacrati din toate zonele tarii: Moldova, Maramures, Bucovina, Oltenia, Muntenia, Transilvania, Banat. Astfel, in cadrul Editiei speciale de Hramul Bisericii Toma Cozma, publicul larg va putea gasi numeroase bunatati de post: pastrav afumat, preparate din peste, zacusca din peste din Neamt si Maramures, diverse soiuri de fructe din Maramures (mere, pere, prune uscate cu miez de nuca in interior in loc de sambure etc.), dulceturi, conserve de legume si fructe, siropuri, fructe confiate din Neamt, Maramures si Iasi, miere de albine si alte produse apicole din Vaslui, produse de panificatie din Iasi, prajituri de casa din Maramures si multe altele.

De asemenea, in cadrul Targului ECOAGRIS, se gaseste o gama larga de produse naturiste produse in judetul Bihor, cu plante obtinute atat din flora spontana a Muntilor Apuseni, cat si din culturi: ceaiuri (pentru afectiuni ale colonolui, – ale sistemului nervos, – ale prostatei, – ale rinichilor, afectiuni circulatorii, – cardio cardiace, – hepato biliare, – respiratori, – dermatologice depurativ, – tiroidiene, – gastro-intestinale, – ginecologice, – pancreatice, – respiratori, pentru hipertensiune si nivel de colesterol marit, etc.), tincturi ( paducel si vasc, rostopasca, pufulita cu flori mici si ghimpe, ienupar, crusin etc.), siropuri (muguri de pin patlagina si propolis-zahar, muguri de pin patlagina si propolis-miere, etc) si alifii (untul pamantului, marul lupului, galbenele). Toate aceste produse naturiste au scopul de a ajuta populatia in mentinerea (sau recuperarea) sanatatii pe cale naturala, si de a combate efectele elementelor nocive pe care le intampinam zilnic. Aceste produse naturiste sunt solutia optima, 100% naturala pentru hipertensiune, nivel de colesterol marit, afectiuni cardiace, cardio circulatorii, ginecologice, respiratorii, tiroidiene, afectiuni ale prostatei, ale rinichilor si multe altele.

Desigur, in mod special pentru copii si persoanele bolnave care urmeaza un regim alimentar special, in cadrul Targului ECOAGRIS se vor gasi in continuare produse lactate si branzeturi proaspete, traditionale din judetul Suceava si Bistrita-Nasaud (branza de burduf, telemea de oaie, telemea de vaca, cascaval, urda, lapte si branzeturi de capra etc.), precum si preparate traditionale si ecologice din carne din Maramures si Neamt (carne de porc mangalita fara colesterol, pui ecologici etc.).

ECOAGRIS-Targul pentru sanatatea ta adauga inca o nota specifica prin prezentarea de produse, tehnici si inputuri autorizate pentru agricultura ecologica (fertilizatori si amelioratori ecologici, fertilizatori avand caracter fitosanitar), tratamente ecologice pentru protectia mediului (pentru igienizarea foselor septice, pentru tratarea gunoiului organic, pentru tratarea ecologica a terenurilor infestate cu produse petroliere sau radioactive etc.), tratamente ecologice pentru zootehnie, tratamente ecologice pentru industria agroalimentara (vinificatie, prepararea produselor lactate sau a produselor din carne) cu adresare directa pentru cei care implementeaza proiecte in agricultura, protectia mediului, zootehnie sau industria alimentara.

Urmatoarele editii ale Targului ECOAGRIS se vor organiza o data la doua saptamani respectiv 9-11 decembrie si o editie speciala de Craciun programata in perioada 21-23 decembrie.

Written by