Bute, pune-l la pamant

Printre atatea cancanuri, note dezastruoase la bacalaureat, crize financiare si sociale, iata ca romanii au din nou ocazia sa fie uniti si mandri. Mandri de ceea ce sunt, de tara lor si de un campion adevarat care ii reprezinta cu onoare pe intreg mapamondul.

Lucian Bute il va infrunta sambata seara pe Jean-Paul Mendy, la Bucuresti, in incercarea de a-si apara titlul IBF la categoria super-mijlocie.

                       

            Cine este Lucian Bute?

            Lucian Bute este un boxer in varsta de 31 de ani nascut in Romania, mai exact in localitatea Pechea din judetul Galati. Inca de mic a avut o dorinta nebuna de afirmare, fapt ce poate fi considerat si o consecinta a situatiei financiare din familia sa. Boxul a fost calea pentru el, iar talentul, forta psihica si, mai ales, cantitatea uriasa de munca depusa in antrenamente l-au ajutat sa se ridice si sa ajunga astazi unul dintre cei mai buni luptatori din lume. Ca amator, a castigat o medalie de bronz la Campionatul Mondial de Box pentru Amatori din Houston, Texas, in anul 1999 si o medalie de aur la Jocurile Francofone din 2001. A trecut la profesionisti in 2000, sub comanda lui Stephan Larouche, cel care ii este antrenor si astazi. Larouche este cunoscut pentru faptul ca a pregatit in trecut si alti campioni, precum Eric Lucas si Leonard Doroftei. Continuand traditia campionilor romani, Bute le-a calcat pe urme lui Doroftei si Mihai Leu in 19 octombrie 2007, cand a devenit  campion pentru prima data la categoria super-mijlocie. „Mister KO” si-a doborat toti adversarii care au ravnit la centura sa. Librado Andrade de doua ori, Fulgenico Zunica, Edison Miranda, Jesse Brinkley si Brian Magee nu au putut sa-l opreasca pe romanul care are si cetatenie canadiana. Astfel ca Bute revine in Romania pentru a-l infrunta pe Mendy, avand de aparat un record de 28 de victorii, din tot atatea partide, dintre care 23 prin KO.

            Cine este Jean-Paul Mendy?

          Francezul Jean-Paul Mendy este un adevarat veteran in lumea boxului. In varsta de 37 de ani, sportivul originar din Mantes-la-Jolie, Yvelines, are la activ trei medalii de bronz in cariera de amator, doua la nivel de Campionat European, si una la Campionatele Mondiale si este nevinvins ca profesionist. A remizat o singura daca, contra lui Anthony Hanshaw. Debutul ca profesionist si l-a facut tot in 2000. Mendy l-a infruntat pe Sakio Bika pentru o sansa la centura lui Bute si a castigat prin descalificarea adversarului. Bika l-a lovit pe francez in timp ce acesta se ridica de la pamant. Despre Mendy se spune ca are un stil de lupta murdar, insa acesta a dezmintit aceste zvonuri in cadrul conferintei de presa sustinuta miercuri, 6 iulie. Francezul a spus despre el ca nu e un „bad boy”, dar ca devine extrem de agresiv atunci cand se simte incoltit.

            Unde vedem meciul?

          Gala in cadrul careia se va disputa aceasta partida va avea loc la ROMEXPO sambata, 9 iulie si va fi transmisa in direct de Pro TV incepand cu ora 20:30.           

            Cu siguranta ca Lucian Bute este favoritul clar al acestei partide, insa francezul are deja o varsta la care nu mai are nimic de pierdut, iar faptul ca este neinvins spune multe despre calitatile sale. Ramane doar sa speram ca atmosfera incendiara creata de romanii ce vor asista live la show ii va face genunchii sa tremure, iar Lucian il va dobori la fel ca pe toti ceilalti oponenti pe care i-a intalnit pana acum in cariera! Milioane de inimi vor fi alaturi de Lucian maine seara, milioane de glasuri se vor uni pentru a-l incuraja! 

Sa credem in Bute!

Written by