Cu 4Femina, traiesti asa cum vrei

 

Pentru femeia moderna sexul nu mai este demult un tabu. Dimpotriva, ea considera ca o viata sexuala satisfacatoare este o necesitate pentru a fi implinita si sanatoasa. Iar educatia sexuala, accesibila tot mai multor femei in fiecare zi, subliniaza rolul contraceptiei sistematizate in viata moderna. Zeci de milioane de femei in intreaga lume, casatorite sau nu, folosesc pilule contraceptive hormonale, iar acest numar va creste in urmatorii ani, calculand dupa previziunile Fondului ONU pentru Populatie (UNFPA) si al Federatiei Internationale de Planificare Parentala (IPPF).

Inca din 1999, un studiu efectuat pe 1466 de femei din Germania de Vest, publicat de pubmed.gov, a concluzionat ca anticonceptionalele orale sunt cea mai satisfacatoare metoda contraceptiva, 68% dintre utilizatoare declarandu-se multumite. Multe femei se tem de efectele secundare pe care contraceptivele le pot avea asupra sanatatii lor. Efectele negative care apar uneori in urma folosirii pilulei includ cresterea in greutate, dureri de cap, scaderea libidoului, retentia de apa si suprasolicitarea ficatului.

4Femina este unicul supliment alimentar de pe piata romaneasca care protejeaza si inlatura aceste efecte secundare generate de contraceptia hormonala.

Anticonceptionalele hormonale, cea mai sigura si simplu de folosit metoda contraceptiva!

 

In ciuda fricii pe care femeile o manifesta fata de anticonceptionalele hormonale, acestea sunt cea mai sigura si mai simplu de folosit metoda contraceptiva, dupa sterilizare; metoda la care foarte putine femei apeleaza, pentru ca necesita o siguranta deplina si pe termen lung: desi poate fi reversibila, rata de succes este mult mai mica, doar 50-80% din femei redevenind fertile, in functie de varsta si metoda folosita. Femeile intervievate in cadrul studiului mentionat, care foloseau pilule, s-au declarat multumite, mentionand ca in timpul utilizarii aveau un flux menstrual mai putin abundent si dureri menstruale de o intensitate redusa, spre deosebire de femeile care au fost sterilizate sau au apelat la contraceptive intrauterine, asociate de cele mai multe ori cu un ciclu menstrual prelungit, abundent si dureros.

Prezervativele au de multe ori un efect negativ asupra vietii sexuale, pilulele anticonceptionale fiind o alternativa excelenta, atunci cand nu exista frica de a contacta BTS-uri. O alta metoda de contraceptie testata a fost planificarea familiala pe cale naturala, insa aceasta a fost in mica masura apreciata de femei, din cauza ratei crescute de esec: una din trei femei a avut o sarcina nedorita utilizand contraceptia naturala, spre deosebire de una din douazeci de femei in cazul pilulei.  

4Femina te sustine, pentru ca tu sa poti trai asa cum vrei! Alege o viata sexuala activa, fara sa iti bati capul cu sarcini nedorite sau probleme de sanatate! 

Written by