Editiile speciale de Sarbatorile de iarna ale Targului ECOAGRIS

In dorința de a veni in intampinarea Sarbatorilor de iarna cu un moment adecvat pentru pregatirile specifice in plan culinar, dar și al sanatații, pentru a stimula interesul cetațenilor pentru produsele naturale, nealterate chimic, genetic sau in orice alt mod, și pentru adoptarea unei alimentații sanatoase, incepand cu perioada 9-11 decembrie a.c., o data la doua saptamani, Bioma Agro Ecology Co organizeaza in Parcul Bisericii Toma Cozma din Iasi, Editiile speciale ale Targului national de produse ecologice si traditionale, ECOAGRIS. Calendarul expozitional de Sarbatori cuprinde perioadele: 9-11 decembrie, 21-23 decembrie, 6-8 ianuarie, 20-22 ianuarie.

Atmosfera de sarbatoare va fi marcata si prin organizarea unor Concerte de Colinde precum si multe alte surprize. Deschiderea oficiala a celei de-a XVI-a editii a Targului ECOAGRIS va avea loc vineri, 9 decembrie a.c., incepand cu ora 13.00,  iar programul de vizitare este intre orele 10.00-16.00, cu intrarea libera.

ECOAGRIS s-a bucurat inca de la inceput si se bucura in continuare de participarea unor producatori consacrați din toate zonele tarii: Moldova, Maramures, Bucovina, Oltenia, Muntenia, Transilvania, Banat. Odata cu noul curent eco si cu dietele de alimentatie sanatoasa, romanii sunt mult mai atenti la ce mananca, de Sarbatori. Unii schimba porcul, cu puiul sau curcanul. Altii, nu renunta la carnea de porc si mananca sanatos preparandu-si bucatele dintr-o rasa de porc speciala, mangalita, fara colesterol. Publicul larg va putea regasi si la aceste editii ale Targului Ecoagris preparatele din carne de porc mangalita si alte preparate ecologice din carne de pui, vita sau oaie, produsele lactate si branzeturile proaspete, traditionale (branza de burduf, telemea de oaie, telemea de vaca, cașcaval, urda, lapte si branzeturi de capra etc.), prajituri de casa delicioase, cozonaci si multe alte alimente specifice.

Se vor putea achizitiona de asemenea foarte multe cadouri pentru cei dragi, dar se vor gasi inca si numeroase bunatati de post: pastrav afumat, preparate din peste, zacusca din peste din Neamt si Maramures, diverse soiuri de fructe din Maramures (mere, pere, prune uscate cu miez de nuca in interior in loc de sambure etc.), dulceturi, conserve de legume si fructe, siropuri, fructe confiate din Neamt, Maramures si Iasi, miere de albine si alte produse apicole din Vaslui, produse de panificatie din Iasi, prajituri de casa din Maramures si multe altele, ceaiuri, tincturi, alifii naturale obtinute din flora spontana a Muntilor Apuseni.

ECOAGRIS-Targul pentru sanatatea ta adauga inca o nota specifica prin prezentarea de produse, tehnici și inputuri autorizate pentru agricultura ecologica (fertilizatori si amelioratori ecologici, fertilizatori avand caracter fitosanitar), tratamente ecologice pentru protectia mediului (pentru igienizarea foselor septice, pentru tratarea gunoiului organic, pentru tratarea ecologica a terenurilor infestate cu produse petroliere sau radioactive etc.), tratamente ecologice pentru zootehnie, tratamente ecologice pentru industria agroalimentara (vinificatie, prepararea produselor lactate sau a produselor din carne) cu adresare directa pentru cei care implementeaza proiecte in agricultura, protectia mediului, zootehnie sau industria alimentara.

Written by