In Anul Caragiale, Teatrul Ion Creanga anunta prima reprezentatie dedicata renumitului dramaturg

In data de 17 noiembrie, ora 11.00, la Teatrul Ion Creanga din Bucuresti, va avea loc prima reprezentatie a spectacolului “D-l Goe, Vizita, Pedagog de scoala noua – Mofturi”. Scenariul este constituit din dramatizarea binecunoscutelor schite de Ion Luca Caragiale.                   

Anul 2012 are o importanta deosebita pentru cultura romanesca si pentru teatrul romanesc, fiind desemnat Anul Caragiale, datorita dublei semnificatii: 160 de la nastere si 100 de ani de la moartea marelui dramaturg roman. Teatrul Ion Creanga doreste sa aduca in atentia celor mici tipul de creativitate si umor impus de autor, printr-o dramatizare realizata de Ioan Garmacea si o scenografie semnata de Adina Mastalier. Dorind sa promoveze tinerii regizori in lumea teatrului pentru copii, Teatrul Ion Creanga s-a adresat, pentru realizarea acestei premiere, lui Chris Simion, regizor binecunoscut publicului de teatru pentru montarile sale, pe scene dintre cele mai prestigioase. Din distributie fac parte actorii: Alexandrina Halic, Cerasela Popescu, Cristian Irimia, Ilinca Atanasiu, Cristina Casian, Mihai Verbitchi, Voicu Hetel, Cristian Cretu, Marius Nanau, Miruna Ionescu, Oliviu Cristian Bughiu.

Domnul Goe, Vizita, Pedagog de Scoala Noua – Mofturi”  va fi un spectacol dedicat maestrului Cornel Todea,  care a fost prezent in momente importante din cariera mea. Daca nu exista propunerea dansului si a domnului Ioan Garmacea, nu as fi indraznit niciodata sa il montez. Aveam in minte cu totul alte titluri pe care mi-as fi dorit sa le montez pentru copii. Cat despre Caragiale, mi-era o frica groaznica de el. Am acceptat propunerea din ambitie si din convingerea ca atunci cand ceva pare imposibil, e clar ca are toate sansele sa iasa bun.” declara Chris Simion, regizor.                                                             

Asadar, Teatrul Ion Creanga va asteapta la un nou spectacol dedicat celor cu varsta de peste 8 ani, la o reprezentatie care ofera o imagine realista a societatii romanesti, plina de umor si pe intelesul copiilor.

Written by