Mediaset Italia lansata in Romania

 

Televiziunea Mediaset Italia, parte a grupului Mediaset controlat de Silvio Berlusconi, a fost lansata oficial in Romania, vineri seara, in cadrul unui eveniment organizat la Bucuresti, la care a fost prezentata strategia companiei de media italiene pe piata audiovizualului romanesc.

Mediaset Italia reuneste cele mai importante programe difuzate de trei dintre televiziunile principale ale grupului lui Silvio Berlusconi – Canale 5, Italia 1 si Rete 4 -, care emit in prezent in Italia.

Astfel, programul televiziunii Mediaset Italia cuprinde: divertisment (31,4%), stiri mondene (soft news) (26,2%), stiri (hard news) (4,5%), programe de tip drama (23,3%), telenovele (7,3%), programe culturale (2,7%) si programe de colectie (2,9%).

Programele difuzate de Mediaset Italia sunt in limba italiana, nefiind subtitrate sau dublate intrucat majoritatea sunt transmise live.

In prezent, in Romania, televiziunea Mediaset Italia este disponibila in grilele unor operatori de cablu precum NextGen (Romtelecom), Canal S, Ines Group si TV Sat 2002.

Lansarea oficiala a televiziunii Mediaset Italia in Romania vine la circa doi ani dupa ce grupul lui Silvio Berlusconi a inceput sa tatoneze piata audiovizualului romanesc.

Televiziunile din cadrul grupului italian Mediaset nu mai pot fi vizionate in Romania de la jumatatea anilor '90. 

Written by