Nana Mouskouri, aplaudata de peste 3000 de oameni, la Sala Palatului

Pe data de 4 decembrie, cantareata Nana Mouskouri alaturi de orchestra sa, a incantat publicul , la Sala Palatului, cu vocea si prezenta ei angelica. Aparitia sa pe scena, intr-o rochie lunga, alba, a facut ca toata lumea prezenta sa aplaude cateva minute in sir, timp in care, cantareata a salutat cu un “Buna seara!” in limba romana, dupa care a precizat ca muzica reprezinta un “curcubeu” si de asemenea este “limba pacii”. 

Si-a inceput recitalul cu o melodie in limba sa natala, greaca. Au urmat melodii in limba franceza, engleza, spaniola. Inainte de fiecare melodie cantata in limba greaca, Nana Mouskouri, a explicat publicului despre tema cantecului.

In prima parte a concertului, cantareata a incantat auzul spectatorilor cu cantece de dragoste, unul dintre ele prezentand iubirea neimplinita a doi tineri, la fel ca cea a lui Romeo si Julieta, dupa cum a specificat Nana Mouskouri inainte de a-l canta. De asemenea, tot in prima parte, artista a cantat o melodie pe care a dedicat-o si pe care o dedica de fiecare data copiilor din intreaga lume.

In timpul concertului, oamenii care au indragit-o o viata intrega i-au dus flori si I le-au lasat in fata scenei. Artista le-a multumit in limba romana, ceea ce a facut ca publicul sa fie entuziast si sa aplaude.

Dupa o pauza de 20 de minute, cantareata a revenit pe scena, alaturi de orchestra sa, incepand cu o melodie pe ritmuri grecesti. In a doua parte a spectacolului, cantareata a cantat melodii indragite precum “Nabucco”, “Over the rainbow”, “Guantanamera” .

La sfarsitul concertului, toata lumea s-a ridicat de pe scaune si i-au apludat  pe Nana Mouskouri si orchestra sa. Cantareata i-a prezentat pe componentii orchestrei in limba franceza, oferindu-le cate un trandafir alb fiecarui membru, dintr-un cos cu flori, care i-a fost daruit in timpul concertului. Nana Mouskouri si-a luat ramas bun de la public  spunand ca este fericita ca se afla in Romania si a urat sarbatori fericite tuturor  in limba romana! Cantareata a iesit de pe scena, in aplauzele spectatorilor.

Written by