Nazareth, rock cu clasa la Hard Rock Cafe

     Vineri seara Hard Rock Café a aniversat 4 ani de existenta pe piata din Romania cu unul din cele mai asteptate concerte ale inceputului de an: scotienii de la Nazareth au aratat inca o data ca rock-ul nu are varsta, fermecand publicul cu sonoritatile de rock clasic ce ii caracterizeaza de mai bine de 40 de ani.

     Clubul s-a umplut inca inainte ca cei de la Trooper sa urce pe scena.  Formatia targovisteana a cantat cu vana si aplomb, timp de 40 de minute, in fata unui public receptiv si cu chef de rock. Din set-list nu au lipsit piese precum “Nu mai conteaza”, sau “Cum vreau eu”. Fara indoiala, momentul culminant al show-ului a fost cel in care pe scena a fost invitat Blaze Bayley, fostul solist vocal al trupei Iron Maiden, din perioada 1994 – 1999. Blaze a cantat intai alaturi de Trooper piesa “Man on the Edge”, iar cand au rasunat si primele acorduri ale bine-cunoscutei “Fear of the Dark”,publicul a luat foc. Trooper a stralucit alaturi de Blaze, iar placerea si emotia baietilor de a se afla pe scena alaturi de un nume care le-a marcat existenta artistica a fost vizibila. Insemnatatea momentului nu a trecut neobservata nici in randul spectatorilor, care au aplaudat frenetic.  Recitalul s-a incheiat cu “Tari ca muntii” si “Amintiri”, intr-o atmosfera de mare show. La final, l-am intrebat pe unul dintre spectatorii tineri cum i s-a parut show-ul, iar raspunsul a venit prompt: “nu credeam sa ii vad pe Blaze & Trooper pe scena impreuna, a fost tare de tot”. 

     Putin dupa ora 22.30 cei de la Nazareth au urcat pe scena. Au inceput concertul cu piesa “Silver Dollar”, in urale entuziaste. Dan McCafferty (voce), Jimmy Murrison (chitara),Pete Agnew (bass) si Lee Agnew (baterie) au oferit un show complet, plin de vigoare si pasiune. Sarmul scotian al lui Dan, maniera in care Pete interactioneaza cu publicul prin schimburi de priviri si gesturi complice, au fost ingredientele care au tinut spectatorii cu ochii atintiti asupra scenei de la inceput pana la sfarsit. Iar prestatia chitaristului Jimmy Murisson si a bateristului Lee Agnew a intregit “reteta” unei seri de rock clasic   

     De pe albumul pe care formatia l-a lansat anul trecut si-au facut loc in recitalul din Hard Rock Café piesele Big Dogs, When Jesus Comes to Save the World Again si Radio. Acestea s-au incadrat foarte bine in desfasuratorul serii, fiind melodii ce pastreaza spiritul nelinistit al inceputurilor rockului.

     Publicul a fost eterogen, la fel a fost ca si set-listul serii. Acesta a inclus multe piese vechi, bine cunoscute celor prezenti. Melodii precum “Dream On”,  “Whisky Drinking Woman” sau “Changing Times” au fost savurate de public, care a aplaudat si a cantat alaturi de Nazareth.

Un moment special si “foarte scotian” dupa cum l-a descris Dan MacCafferty, a fost piesa “Long Black Veil” un cover care a trecut prin repertoriul mai multor artisti, dar caruia timbrul si interpretarea lui Dan MacCafferty ii da o incarcatura aparte.

     La final publicul parea ca nu doreste sa se desparta de patimasa muzica a scotienilor, astfel ca la prima lor iesire din scena numele “Nazareth” a fost scandat minute in sir. Cei patru membri ai trupei au revenit pe scena in aplauze furtunoase si au cantat, la bis, cele mai asteptate piese ale serii: “Love Hurts” si “My White Bycycle”. Dupa aproape doua ore de rock, Nazareth s-a retras, lasand publicul sa viseze la urmatoarea intalnire si sa se bucure de amintirile unei frumoase seri de rock. In drumul spre iesire unul dintre cei prezenti explica: “o trupa de anvergura cum e Nazareth, nu are cum sa nu te impresioneze. Fac mai mult decat muzica, iti transmit o emotie care te urmareste si dupa ce au coborat de pe scena”, comentariu cu care pareau sa fie de acord si cei din jur.

     Concertul Nazareth a fost primul eveniment din seria Classic Rock Nights @ Hard Rock Cafe, ce isi propune sa aduca in fata publicului nume ce au facut istorie pe scena de profil, intr-o locatie de traditie.

Credit foto: Iulian Ignat

Written by