Speakeri inspiraționali și smart networking la cea de-a 5-a ediție din România:


TEDxBucharest – Make it Happen

 

Bucuresti, 28 Octombrie: Organizata sub licenta TED, conferinta TEDxBucharest revine in acest an cu cea de a cincea editie, care va avea loc pe data de 9 Noiembrie in Bucuresti, la Auditorium Pallady. In fata publicului din Romania vor aparea 20 de speakeri si performeri romani si internationali, venind din tari precum Marea Britanie, Norvegia, Bulgaria sau Romania, care prezinta o experienta de viata unica si sunt reprezentativi in domenii precum Economie, Sporturi extreme, IT&C, Arta digitala, Drept, Jurnalism, Arhitectura sau Implicare Sociala.

 

Printre speakerii TEDx Bucharest 2013 se numara:

  • Paul Radu, unul dintre cei mai premiati jurnalisti romani de investigatie, Knight International Fellow si fondator al Centrului Roman pentru Jurnalism de Investigatie. A condus departamentul de investigatie al Evenimentului Zilei si a colaborat cu BBC News Night, ABC News 20/20, NBC si CBS. Acum dezvolta un proiect special de investigatie, la nivel international.

  • George Popescu, co-fondator al start-up-ului Boston Technologies, unul din cele mai promitatoare 500 start-up-uri din SUA conform revistei Inc.

  • Yana Buhrer Tavanier, TED Fellow si activista pentru drepturile omului. Castigatoare a multiple premii si distinctii, este de asemenea un jurnalist care depune eforturi considerabile pentru a demasca tratamentul inuman acordat copiilor si adultilor cu dizabilitati intelectuale si de sanatate mintala din zona Balcanilor.

  • Karina Hollekim, schioare recunoscuta si temerara in sporturi extreme precum BASE jumping si skydiving, posesoarea unei povesti de viata incredibile.

  • Simina Tanasescu, specialist roman recunoscut la nivelul U.E. in drept constitutional.

  • Dragos Dubina, student la psihologie devenit instructor de sporturi montane si ghid national de turism, dar si explorator ale unor tinuturi indepartate… dar si alte persoane cu adevarat speciale.

 

Anul acesta asteptam in jur de 800 de fani TEDx care vor asculta povestile impresionante ale unor oameni deosebiti. Ca si anii trecuti publicul care participa la conferintele TEDx este format din oameni frumosi, curiosi, care contribuie si sunt implicati in comunitatea din care fac parte. Ei sunt interesati de exemple autentice de succes ale romanilor sau de povestile out-of-the-box ale invitatilor internationali si privesc TEDx ca pe un factor de schimbare.”, a declarat Andrei Dinu, organizator TEDxBucharest 2013.

 

Fiecare dintre speakerii prezenti la eveniment va tine un discurs de maximum 18 minute, majoritatea acestor discursuri fiind sustinute in limba engleza. Toate prezentarile din cadrul evenimentului vor fi preluate ulterior si disponibile pe platforma video a evenimentelor TEDx, ce se desfasoara in peste 60 de tari anul acesta.

 

Inscrierile se pot face pe site-ul TEDx Bucharest (www.tedxbucharest.ro), pana la data de 08 Noiembrie 2013, iar pretul unui bilet anul acesta este de 100 USD.

 

Printre partenerii care sustin acest eveniment in 2013 se numara BRD Groupe Societe Generale, Petrom, Pepsico, Grolsch, The Public Advisors, Hello Menthol precum si Adevarul, ca Partener Media Strategic.

––––––––––––––––––––––––––––––Despre TEDxBucharest

In spiritul “idei care merita impartasite”, TED a creat TEDx, o platforma de evenimente locale, organizate independent, ce aduna oameni care impartasesc o experienta tip TED. TEDxBucharest s-a alaturat initiativei internationale inca de la inceput, din 2009, cand au luat nastere si conferintele locale din intreaga lume.

 

Despre TED

TED este o organizatie non profit devotata ideilor care se ghideaza dupa dictonul Ideas Worth Spreading. A inceput acum 25 de ani ca o conferinta de patru zile tinuta in California si a ajuns astazi o conferinta globala care anual  invita liderii lumii sa-si prezinte ideile in 18 minute. 

Written by