Vernisajul lui Dan Raul Pintea Abilitatea esemplastica a imaginatiei-artistul prezent in toate dimensiunile

Joi, 8 martie, la ora 19 a avut loc la Anca Poterasu Gallery vernisajul lucrarilor lui Dan Raul Pintea intitulat “ Abilitatea esemplastica a imaginatiei”.

Artistul traieste si lucreaza la Sibiu expunand in mai multe locuri, inclusiv in strainatate si deja si-a creat un nume in lumea artistica. Colaboarea sa cu Anca Poterasu Gallery nu este o premiera, artistul expunandu-si lucrarile si in trecut la galeria dedicata artei contemporane.

Daca in ultima sa expozitie “Mindstream” artistul incerca sa se regaseasca si sa isi descopere eu-ul si locul de unde pleaca totul, “ Abilitatea esemplastica a imaginatiei” continua la un alt nivel prin “obsesia” artistului pentru forme, pentru romburi, triunghiuri pe care le vede in toate creatiile universului de la un ou Kinder la un pachet de tigari sau o oglinda.

Artistul recunoaste ca dorinta cea mai mare a fost perceptia tuturor dimensiunilor, puterea gandului de a le capta, intelege si trimite inapoi. Cum acest lucru nu este uman posibil, Dan Raul Pintea a reusit prin lucrarea sa imposibilul. Captarea acestor dimensiuni, a gandurilor care trec prin ele intr-un tot unitar si printr-o abilitate probabil unica de a vedea lucrurile vazute si nevazute.

Intr-o camera micuta din Anca Poterasu Gallery, lucrarile lui Dan Raul Pintea isi urmeaza randul intr-o ordine dezordonata, fiind in acelasi timp eterogene si omogene in perfecta balanta.

Muzica pe care artistul a ascultat-o atunci cand a creat lucrarile era pe fundal, o muzica transcendentala care duce spre dimensiunile pe care Pintea le-a captat si surprins in lucrarile sale. O muzica aproape tripping care te invaluia in universul creat de artist, in dimensiuni straine si peisaje necunoscute.

Ceea ce Pintea a reusit sa surpinda prin lucrarea sa a fost puterea gandului si a perceptiei pe care atunci cand le-a transpus in dimensiunea noastra a reusit sa isi creeze propria dimensiune. Dimensiune care le include pe toate celelalte intr-un univers fara reguli.

Anca Poterasu Gallery este locul unde se intalnesc artisti consacrati si deopotriva tinerele talente, pe care galeria isi propune sa le sprijine si lanseze nu doar in Romania, cat si peste hotare.

Durata expozitiei este din 8 martie pana pe 14 aprilie 2012. Adresa galeriei Anca Poterasu Gallery este Strada Plantelor 56, iar mai multe informatii puteti gasi la www.ancapoterasu.com.

 

Written by