Zi de Heavy Metal la OST Fest

 

OST Fest a continuat ieri cu o noua provocare pentru fanii metal din Bucuresti si se pare restul tarii, Bulgaria, Serbia, Ungaria si probabil si din alte tari vecine. Cam asa se intampla la orice concert al carui headliner este trupa americana Manowar. Fanii ii urmeaza pretutindeni si sunt rasplatiti cu mult mult heavy metal.

Desi am fost un pic lenes si am ajuns la finalul concertului sustinut de Trooper, am intrat direct in atmosfera. Coiotul, John, Oscar, Popa si Balaurul formeaza trupa pe care te poti baza mereu ca iti vor oferi un adevarat spectacol metal. Am depasit de multa vreme cea de-a zecea prezenta la showurile lor si niciodata nu am plecat dezamagit. Ce este interesant la ei este ca sunt o trupa vie, una care nu traieste din amintiri ci este in stare sa produca de la an la an materiale discografice de calitate. Mergeti tot pe drumul asta baieti!

Pentru ca am intarziat, primul concert prins de la un capat la altul a fost cel al suedezilor de la Europe. Nu am pornit cu asteptari prea mari dar show-ul a fost de calitate. Am intalnit oameni care mi-au spus ca au venit pentru Europe. Nu ma refer la cei veniti cu prietenele si care de obicei nu asculta rock ci oameni care mi-au explicat calm faptul ca sunt la al treilea, al saselea concert Europe si ca apreciaza cu adevarat trupa de pe scena. Intr-adevar, sunetele venite din acea directie nu erau deloc rele. Sonoritati Deep Purple, metal, rock and roll, toate erau prezente. Am mai remarcat si faptul ca celebrele piese Final Countdown si Carie nu erau singurele pe care le stiam. Per total a fost o experienta placuta.

A urmat o pauza mare timp in care am apucat sa observ faptul ca fata de ziua anterioara, Fire Circle era mult mai plin. Golden Circle era mult mai plin. Gazonul era mai ocupat. Si mai peste tot aparusera steaguri si tricouri Manowar. Sign of the Hammer, Louder than Hell, puteai sa alegi dintre albumele care i-au facut celebri pe Joey DeMaio, Karl Logan, Eric Adams si Donnie Hamzik. Fanii Manowar sunt fani adevarati si ii urmeaza peste granite. Am vazut destui purtand cu tricoul alb International Road Warrior, tricou oferit de formatie celor ce dovedesc cu buletinul ca au venit din alta tara pentru a le vedea concertul. Pauza a trecut repede si a inceput singura parte ce a scapat atentiei organizatorilor festivalului. Toti fotografii au fost introdusi sa faca poze in Fire Circle, lucru perfect OK in ziua 1 cand acesta era pe jumatate gol si te puteai strecura sa faci o fotografie buna. La concertul Manowar Fire Circle-ul era plin, mainile tuturor fanilor erau pe sus si  sute de aparate foto neprofesionale si telefoane cu camere foto sau video erau ridicate in dreptul fiecarui membru Manowar. Fotografii profesionisti, care erau lasati sa fotografieze doar in timpul primei melodii, pur si simplu nu au putut sa prinda cadre impinsi de valul de fani. Macar pentru acest concert trebuia ca in timpul primei melodii, fotografii sa fie introdusi in zona de dincolo de gard. De altfel, orice fotograf a incercat sa faca o poza dupa terminarea primei melodii a fost ridicat de paza, cel putin unul cu forta. Chiar Eric Adams a oprit pentru scurt timp concertul pentru a atrage atentia asupra unui fotograf ce inca incerca sa obtina un cadru bun. Este unul dintre motivele pentru care acest material contine doar poze cu publicul. Consider ca este mai bine asa decat sa arat numai cadre nereusite.

Trecand peste momentul acesta, concertul a fost ca de obicei excelent. Sunt la al treilea concert Manowar si cred ca nu o sa fie ultimul. Aceeasi forta, aceeasi hotarare de a promova muzica tare, plina de bass, explozii vocale sau riffuri de chitara inspirate m-au intampinat si acum si mi-au sters gustul amar de la incidentul din timpul primei melodii. A urmat momentul lor semnatura in care au invitat un fan pe scena sa cante alaturi de ei Gods Made Heavy Metal. A plecat acasa cu chitara lui Karl Logan, cu un tricou, cu promisiunea a doua fete frumoase si o amintire de neuitat alaturi de Manowar. Vincentiu a plecat acasa fericit. De remarcat si faptul ca, spre cinstea organizatorilor, sunetul a fost mult mai bun decat cel oferit trupei Manowar acum cativa ani la un alt festival bucurestean.

Am plecat spre casa fredonand They said to play it Louder than Hell, We promised that we would.

Astept cu nerabdare ziua 3, zi plina de Motorhead, Megadeth, Lake of Tears si W.A.S.P.

 

Written by