Sorry- Aleksandr Galin

După ce vezi piesa de teatru „Sorry” parcă preÅ£uieÅŸti mai mult persoana iubită. Acest lucru se întâmplă pentru că piesa spune povestea a doi îndrăgostiÅ£i, Inna (Mariana MihuÅ£) ÅŸi Iuri (Ion Caramitru), care au ajuns deja la o vârstă înaintată ÅŸi nu au avut ocazia să se bucure de dragostea lor.

            Inna ÅŸi Iuri, studenÅ£i pe vremea comunismului în Rusia au început o poveste de dragoste în facultate, când totul părea minunat ÅŸi nimic nu putea  sta în calea lor. Însă visul s-a destrămat atunci când Iuri a ales să plece din Å£ară ÅŸi să guste libertatea, iar Inna a rămas în urmă. Întâlnirea dintre cei doi are loc după mai bine de 20 de ani, când fiecare are deja propria viaÅ£a ÅŸi istorie ÅŸi cu toate acestea sunt la fel de îndrăgostiÅ£i ca prima dată. Iuri s-a întors în Å£ară ÅŸi plin de speranţă încearcă să o convingă pe Inna să plece cu el pentru a-ÅŸi putea trăi viaÅ£a alături de persoana iubită.

             Povestea lor este construită pe trecerea timpului, printre replici găseÅŸti dramă, comedie, iubire ÅŸi frustrare, toate menite să arate cum te simÅ£i atunci când vrei ceva pe care nici toÅ£i banii din lume nu ar putea cumpăra ÅŸi anume iubirea. Vor să găsească fericirea, dar nu vor să renunÅ£e la vieÅ£ile lor, vor să rămână alături de celălalt, dar ceva îi opreÅŸte să facă acest lucru. ÎÅŸi spun sorry pentru că viaÅ£a lor a mers pe drumuri diferite ÅŸi pentru că nu pot schimba prezentul. Cu toate acestea, ei nu se gândesc că este  prea târziu să se iubească ÅŸi vor să înceapă totul de la zero visând la o viaţă în care celălalt este alături.

            Piesa „Sorry” te urcă pe culmile amuzamentului în numai o clipă ca mai apoi să te coboare în drama iubirii regăsite ÅŸi să te facă să realizezi că poÅ£i pierde totul numai clipind ÅŸi că celălalt poate dispărea din viaÅ£a ta. Este un spectacol în care povestea de iubire capătă o altă dimensiune, în care nimic nu este mai important decât dragostea – un sentiment  la care personajele au visat toată viaÅ£a, semn că reprezintă un lucru pe care nu poÅ£i pune preÅ£.

Written by