Sony lanseaza o noua tableta

 

Xperia Tablet Z este noul gadget cu care Sony vrea sa castige in fata rivalilor: Apple si Samsung. Desi, in ultimii opt ani, Sony a avut pierderi uriase pe divizia de televizoare si telefoane mobile, noua lor strategie ar putea sa le aduca castiguri substantiale. Un prim pas este lansarea noii tablete Xperia.

Tableta va concur cu noul iPad, lansat in luna octombrie (cu un ecran de 7,9 inci si preturi incepand de la 329 de dolari), Kindle Fire si Nexus 7.

Potrivit Bloomberg, noua tableta va avea o grosime de 6,9 milimetri, o diagonala de 10,1 inci si va cantari aproape 500 de grame. Desi nu se stie inca pretul, cei de la Sony au anuntat lansarea noii tablet undeva prin luna martie in Japonia, iar apoi lansarea va avea loc si pe alte piete.  

"Este o strategie logica pentru Sony sa se bazeze pe dispozitive mobile, inclusiv tablete, intrucat productia de televizoare nu mai este o vaca de muls. Totusi, partea dificila a afacerilor cu tablete este ca produsele pot intra in conflict cu laptopurile si smartphone-urile", a declarat Keita Wakabayashi, analist la Mito Securities.

Written by