Echipa ta se formeaza la Winter Corporate Games

 

Anteprenor sau freelancer? Supravietuitor al unei zile cotidiene? Ce ai spune de un weekend plin de sporturi la Poiana Brasov?

Winter Corporate Games este, dupa parerea mea,  cel mai inovativ program de stimulare a angajatiilor. De ce? In primul rand, pentru ca sunt pusi in fata unei situatii noi (din care vor trebui sa iasa invingatori) in al doilea rand, pentru ca pot face cunostinta cu alti oameni din medii diferite si segmente de lucru opuse lor.

Dar sa le luam pe rand. Trebuie sa precizez ca acest program este complet diferit de un teambuilding pentru simplu motiv ca firmele care iau parte la un asemenea eveniment isi trimit angajatii la „formare” cu alte echipe de lucru. Astfel specialisti din IT , finante, departamente comerciale etc. pot intalni specialisti in PR , presa, publicitate, audit etc. Deci, nu este un program intern de formare, ci este un program amplu special creat pentru dobandirea de cunostinte noi si de ce nu, un pic de networking. Si, de asemenea, este complet diferit fata de un program de training obisnuit sustinut intr-o sala de curs – acesta se tine afara, la temperaturi cu minus incalzite numai cu mult vin fiert!

Ce imi place cel mai mult la acest program este motivul pentru care a fost creat. Eu una m-am saturat de programele traditionale de formare cu pix si caiet in care fiecare dintre cei prezenti scriu constinciosi in timp ce „domnu’ profesor” preda. Winter Corporate Games tocmai asta are diferit: modul de predare. Aici nimeni nu scrie, nimeni nu preda. Dar toti invata intr-o mica sau mare masura cate ceva: fie sa stapaneasca bine un sport, fie sa se coordoneze cu restul sau sa fie mai precauti, mai atenti, fie sa comunice mai bine sau sa isi spuna parerile, fie sa se impuna… Si las aici deschisa lista cu abilitatiile pe care fiecare dintre cei care urmeaza acest program le poate dobandi pe cale creativa.

Pe scurt, iti organizezi o echipa, incepi antrenamentele cu ea, le dai sarcini fiecarui membru si roluri pe care trebuie sa le urmeze si apoi o inscri. Aici urmeaza partea frumoasa. Pentru a avea succes echipa trebuie sa iasa putin din spatiu formal de la birou si sa isi redescopere pasiunea pentru sport. Sunt multi cei care au inceput sa faca miscare, sa adopte un alt stil de viata si sa fie mai activi dupa primele sezoane de sporturi intre corporatii. Dupa inscriere urmeaza de departea cea mai atractiva parte: plecarea in turneu cu echipa sau, altfel spus, Winter Corporate Games, locul in care se intalnesc toate companiile mari. Diferenta? Mediul se schimba, iar pantalonii de stofa sunt inlocuiti cu echipamente sportive, pantofii cu placi de snowboard, schiuri sau patine, sau,de ce nu, cu adidasi sport pentru tenis sau volei.

In fiecare zi sunt noi probe prin care fiecare membru trece. Sunt mai multe sisteme de departajare, mai multe etape care trebuie a fi arse pentru a ajunge in finala. Practic, in decursul unui weekend la Poiana Brasov fiecare membru isi poate dezvolta noi abilitati, poate face cunostinta cu alti oameni si de ce nu poate influenta demersul companiei sale. Mai spun ca Winter Corporate Games se tine numai in doua tari: Romania si Australia!

Photo credit: Ioana Ciobanu

Written by