Bookfest reuneste pasionatii de lectura

,,O carte se simte, se pipaie, se miroase, este o experienta contactul cu cartile!”, ii spunea o lucratoare de la standul Editurii Universitare unei cumparatoare. Cand, unde? Sambata, 2 iunie, la Bookfest, un eveniment care a adunat in aceasta zi mii de oameni care iubesc cartile si iubesc sa citeasca.

Ce mi-a placut la Bookfest? Multe mi-au placut: oferta variata si numeroasa de carti puse in vanzare, preturile si ofertele editurilor, amabilitatea celor care stateau la standuri, faptul ca am vazut multa lume interesata de carti si de lectura, faptul ca se statea la coada la plata cartilor, semn ca multi nu au venit sa se uite, listele de titluri de la unele persoane dar si numeroasele lansari care au avut loc, si care au oferit ocazia cititorilor sa vada de aproape pe unii autori pe care ii indragesc.

La editura Nemira au fost lansate sambata doua carti: Floarea de loldilal- Ana Veronica Mircea, si Genunea cu ingeri- Dan Santa.

,,Floarea de loldilal” cuprinde in paginile sale 16 povestiri scurte, scrise cu sufletul de copil, majoritatea in perioada 1992-1998. ,,Ma gandesc la aceasta carte ca la o plamada din hartie si cerneala, pe care editura Nemira le-a brevetat pentru tipar, si astfel a aparut ,,Floarea de loldilal”. Invitati sa vorbeasca despre carte au fost scriitorii Liviu Radu si Stefan Ghidoveanu.

,,Genunea cu ingeri” ne duce in sfera eseurilor filosofice, cartea fiind structurata pe teme aparent eterogene, dar care sunt foarte bine cantarite mai ales in economia lor. ,,In carte se gasesc niste fire calauzitoare care sunt argumentate cu o economie a scrisului absolut remarcabila si cu o trimitere la referinte care pe mine m-a facut sa le urmaresc in mod special. In acest caz, referintele extrem de bine organizate, dau o greutate aparte fiecarei dintre teme respective” spunea criticul Stefan Cernat. Tot despre ,,Genunea cu ingeri” a vorbit si scriitorul Octavian Buda.

Alte standuri care mi-au placut au fost: Nemira, pentru ofertele propuse: 2+1 gratis, carti la 5 si 10 lei, pachete promotionale si reducerea de 25%,  Humanitas, unde i-am vazut pe Mircea Cartarescu, Gabriel Liiceanu, Curtea Veche, pentru oferta de carti, Adevarul, Litera, All, Polirom si nu numai.

Written by