Editura Nemira initiaza seria Opere alese. Rodica Ojog – Brasoveanu

Editura Nemira aduna, pentru prima data, intr-o colectie de lux, cartile semnate Rodica Ojog – Brasoveanu. Ca un omagiu adus celei considerate, pe buna dreptate, marea doamna a literaturii politiste romanesti, Nemira va publica 38 de titluri in format hardcover pana la finalul lui 2012.  

Primele doua titluri din seria Opere alese. Rodica Ojog – Brasoveanu sunt Moartea semneaza indescifrabil si O toaleta à la Liz Taylor, urmand ca pana la sfarsitul anului 2011 sa mai apara alte trei titluri.

Rodica Ojog-Brasoveanu (28 august 1939, Bucuresti – 2 septembrie 2002) a fost o scriitoare de romane politiste din Romania. A urmat primele clase la scoala „Maison de Francais” si si-a continuat studiile la liceul „Domnita Ileana” (astazi Liceul „Eminescu”). A inceput apoi cursurile Facultatii de Drept din Bucuresti, dar, dupa doi ani, in 1956, a fost exmatriculata pe motive politice. Dupa un an de munca necalificata la fabrica de medicamente Galenica, a reluat studiile de drept, de data aceasta la Iasi. Dupa finalizarea studiilor a inceput sa profeseze avocatura.

In 1969, a debutat cu un scenariu de televiziune, iar primul roman politist, Moartea semneaza indescifrabil, l-a scris la insistenta sotului ei, actorul Cosma Brasoveanu, si l-a publicat in 1971. Dupa sapte ani de practica a renuntat la avocatura si s-a dedicat in intregime scrisului.

Pana in 1999, a publicat 35 de romane, in majoritate politiste, dar si cateva istorice si unul stiintifico-fantastic.

Infiintata in 1991, Editura Nemira este una dintre primele edituri particulare din Romania, care si-a pastrat renumele in industria cartii prin rafinament si prin valoarea autorilor publicati. Colectiile editurii sunt bine cunoscute: Nautilus, Suspans, Bonton, Damen Tango, Glossy Books, Babel, Biblioteca de psihologie, Porta Magica, Nemira Junior, Totem, Biblioteca de politica, Biblioteca de istorie etc.

Written by