71 de ani, si un spirit tanar

Julio Iglesias este mai mult decat un cantaret. Este acel gen de artist pe care il stiu mamele noastre, matusile noastre, bunicile noastre iar pentru noi inca este de actualitate. Concertele sale au mare succes iar el nu oboseste sa faca spectacole unice, cu piese care nu mor. Astazi, implineste 71 de ani.

Mii de nunti au avut in repertoriul muzical piesele lui, mii de cupluri au dansat si s-au sarutat pe piesele lui. Un romantic incurabil, un om, un artist.

Are 44 de ani de cariera si mii de spectacole iar aplauzele nici un matematician bun nu le poate numara. Este copilul cel mai mare al doctorului Julio Iglesias Puga si al Maríei del Rosario de la Cueva y Perignat. Julio Iglesias si-a petrecut copilaria impreuna cu fratele sau Carlos si si-a dovedit talentul de la o varsta frageda.

 

O mare parte din studii le-a facut la Londra descoperind nume mari ale vremii dar si profesori care l-au ghidat. A venit pe meleaguri romanesti in anul 1969 cand a participat la Festivalul International Cerbul de Aur de la Brasov . Tot in acelasi an a inregistrat primul sau disc „Yo Canto”, in studiourile DECCA din Londra si a facut primul sau turneu in Spania .

Au urmat ani de turnee de succes, mii de fani, zeci de albume si femei indragostite de acesta. Indiferent de barfe, de rautati Julio Iglesias ramane un nume cu ecou in lumea muzicii.

 

La fiecare 30 de secunde se difuzeaza o piesa de-a sa la cate un post de radio iar acest fapt nu poate decat sa ne confirme ca acest artist nu inceteaza a ajunge la urechile noastre.

 

La multi ani!

 

 

 

Written by