Delicii culinare: salata Caesar

Sunca sarata, piept de pui suculent, crutoane si un sos cremos …vi s-a facut pofta? Iata ingredientele unei salate Caesar.

Ingrediente pentru salata:

  • 4 felii de prosciutto
  • 2 piepti de pui
  • 1 cub de unt
  • 2 felii groase de paine alba

Ingrediente pentru sos:

  • 2 catei de usturoi
  • 75 ml vin alb
  • 2 galbenusuri de ou
  • 75 g parmezan ras
  • 150 ml ulei extra virgin
  • 2 lingurite mustar
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare:

Incalziti gratarul si coaceti feliile de prosciutto pana cand se rumenesc. Intr-o alta tigaie se prajeste pieptul de pui. In acelasi timp se topeste untul intr-o alta tigaie. Dupa ce s-a topit se adauga painea tocata. Se separa frunzele de salata si se incepe a se prepara dressingul intr-o cratita mare in care se fierbe usturoiul in vin timp de 5 minute. Dupa racire se adauga galbenusurile de ou si branza. Se amesteca pana la omogenizare. Se adauga apoi mustarul si crutoanele.

Mod de servire

Pieptul de pui se pune pe un pat de salata peste care se toarna sosul.

Pofta buna!