Din bucataria National Magazin

Piept de curcan la cuptor cu garnitura de cartofi copti cu rozmarin

Ingrediente:

·         2 linguri de ulei de masline

·         1 ceapa rosie taiata marunt

·         2 capatane de usturoi pisate

·         150 grame de smochine pisate

·         2 linguri de coniac

·         140 grame de pesmet

·         70 grame nuci

·         250 ml de supa de pui

·         1 curcan

·         125 ml vin alb

·         10 grame de unt

·         2 linguri de faina

·         2 kilograme de cartofi

·         2 legaturi de rozmarin

Cum se face …

Pasul 1

Incalziti cuptorul la 200 de grade C. Intr-o tigaie, la foc mediu, incalziti uleiul si adaugati ceapa si usturoiul amestecand continuu. Apoi adaugati smochinele si coniacul. Toata compozitia se pune intr-un castron. Peste ea se adauga pesmetul si nucile si se amesteca pentru omogenizare. Dupa gust se adauga sare si piper.

Curata-ti cartofii si ii spalati. Cartofii se taie in patru si se condimenteaza cu rozmarin. Apoi se pun la cuptor, la foc mic pana cand capata o crusta.

Pasul 2

Desface-ti curcanul. .

Pasul 3

Pune-ti curcanul pe rotisorul cuptorului ungandu-l cu ulei. Se adauga sare si piper. Puneti-l la cuptor si lasati-l timp de o ora sau doua ungandu-l din cand in cand cu vin pana cand carnea se rumeneste.

Pasul 4

Intr-o alta tigaie topiti untul pana cand face spuma. Apoi adaugati faina si restul de vin. Dupa 5 minute indepartati de pe foc.

Pasul 5

Puneti curcanul sectionat  pe o farfurie de servire. Alaturi cartofi si peste se toarna sosul.

Sfatul nostru? O salata alaturi. Si daca nu este una de sezon, atunci sa fie una cu salata rucola, rosii cherry si frunze verzi de busuioc.  Iar pentru ca masa sa fie complete este obligatoriu un pahar de vin alb sec, rece. Pofta buna!

 

Negresa cu fructe

Ingrediente:

·         200 grame ciocolata neagra

·         300 grame zahar brun

·         250 grame unt

·         4 oua

·         200 grame faina

·         ¼ praf de copt

·         35 grame cacao

·         85 grame fructe (alese dupa gust)

·         1 lingurita de scortisoara

·         100 grame nuci prajite

·         Cum se face …

Pasul 1

Incalziti cuptorul la 180 de grade C. Pe tava de coacere se pune hartie de copt.

Pasul 2

Intr-o cratita se topeste untul cu zaharul. Apoi se ia de pe foc. Dupa ce compozitia s-a racit, se adauga ouale (albusul batut spuma), faina, praf de copt, cacao, fructe si alune. Pune-ti compozitia in tava de copt timp de 25 de minute.

Pasul 3

Dupa ce se raceste se presara un praf de cacao.

Negresele sunt mult mai bune cu un pahar de lapte alaturi:)