Toamna, cu noi si pentru noi

Frumosul anotimp a sosit, si se pare, inca are temperaturi frumoase. Cativa de stropi de ploaie si-au facut aparitia, cateva sesiuni de vant intensiv dar nu ne lasam baututi. Inca iubim toamna si facem tot ce putem sa intram in atmosfera ei.

De ce trebuie insa tinem cont pentru ca toamna sa ne prinda pe picior corect? Exista cateva reguli esentiale daca vrem sa trecem spre iarna sanatosi si fizic si psihic:

 

-Hidratarea:

-atat prin apa cat si prin ceaiuri. Ceai de fructe de livada, de lavanda, de mere sau lamaie. Dupa preferinte. Toate pentru a pregati sistemul imunitar si a fi mai imuni la viroze.

-hidratarea pielii: creme, creme si iar creme. Nu putem pleca fara sa nu avem la noi crema de maini (preferabil cu glicerina) sau daca avem probleme mari, mai ales in zona coatelor, acasa ne putem rasfata cu ulei de masline sau ulei de cocos incalzit.

 

Hrana sanatoasa:

-nu putem sa nu mancam bunatatile toamnei: mere, smochine, dovlecei, struguri, muraturi, bem must si savuram porumb copt sau fiert. Orice am alege din aceste delicii trebuie sa avem in minte cumpararea, starea lor ireprosabila si sa fie departe de stimulenti si chimicale.

-nu trebuie sa uitam de vitamine si de nutrienti, acum organismul are nevoie de mai multa energie si mai multa forta pentru a face fata cu brio temperaturilor putin mai scazute.

 

Timpul pentru noi:

-agitatie si stres, nervi si multe obiective. Cand a fost ultima oara cand ai luat 20 de minute pentru tine? Pentru un ceai? Pentru a discuta cu o prietena sau poate pentru a merge pe jos pe strada preferata? Cand ai intrat intr-un muzeu sau la o expozitie?

Timpul cu noi este cel mai valoros si timpul de calitate ne ajuta sa fim oameni mai buni, mai calmi, mai rabdatori si mai frumosi. Sa primim toamna sanatosi din toate punctele.

 

 

Written by