Cele mai misterioase locuri din Romania

 

In Romania exista nenumarate locuri care par desprinse din alta lume si unde realitatea parca se contopeste cu incredibilul, lengedele si misterele transmise din generatie in generatie. Sunt putini care cunosc cu adevarat aceste locuri, dar si mai putin cei care au curajul sa se aventureze in dezlegarea acestor mistere.

            Baragan- blestemul comorilor ascunse

Conform mai multor legende locale se pare ca in pamantul Campiei Baraganului se afla ingropate numeroase comori pazite de blesteme teribile. Unul dintre aceste locuri este La Movila, unde inainte de anul 1989, un satean a descoperit in timp de ara un ulcior plin cu bani de aur. Marinimos din fire, acesta a impartit banii gasiti cu ceilalti sateni, urmand ca la scurt timp sa afle de cele intamplate si Militia care a confiscat toate monezile gasite, aplicand pedepse aspre tuturor satenilor.

Un alt exemplu de blestem crunt este cel al lui Gheorghe Prepelita care a descoperit peste 100 de monezi de aur. Acesta nu a suflat o vorba despre descoperirea facuta, insa satenii vedeau cum isi construia acesta case si grajduri noi sau isi cumpara turme de vite si oi. Din pacate, blestemul comorii nu dormea si la sapte luni de la descoperirea monezilor, sotia sa se arunca fara vreun motiv intr-o fantana, ca la cateva saptamani ginerele sau sa aiba aceeasi soarta, iar peste un  an, fiica sa se spanzure de aceeasi fantana.

Padurea Baciului

In acesta padure oamenii sunt sfatuiti de la bun inceput sa nu patrunda printre copacii cu forme ciudate, pentru ca nu se vor mai intoarece, iar unii care nu au ascultat sfatul si s-au aventurat au disparut fara urma si nimeni nu i-a mai gasit vreodata. Totul se pare ca a inceput odata ce un cioban s-a aventurat cu turma sa de peste o suta de oi in padure si nu s-a mai intors niciodata. Localnicii care au avut curajul sa se aventureze in padurea misterioasa marturisesc ca odata ce au intrat in padure au inceput sa se simta rau, sa simta o spaima nebanuita, iar altii spun ca au vazut  sfere de lumina, umbre si siluete sau urme pe pamant si zapada desi ei nu se miscau deloc.

Balta Vrajitoarelor din satul Boldesti

In apropiere de Bucuresti, la doar 30 de minute distanta de padurea Cernica exista o balta, care se spune ca este blestemata, fiind recunoscuta si temuta inclusiv de localnici. Desi, la prima vedere pare un banal ochi de apa cu un diametru de doar 5 metri, se spune ca acest petic de apa este inconjurat si pazit de forte din alte lumi si manifestari extrem de ciudate. Localnicii spun ca aceasta balta este un loc al puterii transmis din generatie in generatie in randul vrajitoareloe si ca orice blestem si vraja spuse pe malul acestei ape se implineste negresit. Oamenii spun ca nu de putine ori au vazut in preajma baltii o serie de fenomene ciudate, precum furtuni iscate din senin in perimetrul acesteia. Inclusiv animalele refuza sa se apropie de acesat apa sau sa bea din ea, oricat de insetate ar fi. Balta cu o adancime de circa un metru si jumatate, nu seaca, nu se mareste si nu se micsoreaza niciodata indiferent daca este seceta sau ploua abundent.

Enigmele bisericii in stanca de la Sinca Veche

Satul Sinca Veche este un sat cu o istorie veche, situat in Tara Fagarasului, care candva a avut patru biserici, trei din lemn si una din piatra, in prezent singura ramasa fiind biserica din piatra, care este si cea mai veche. Acesata biserica din piatra a fost construita pe locul unui vechi loc sacru, despre care cercetatorii afirma ca ar avea o vechime de peste 7000 de ani. Multe voci chiar afirma ca biserica a fost unul dintre primele locuri de cult crestin din Romania, desi o parte a specialistilor care au cercetat biserica, atrag atentia asupra inscriptiilor necrestine de pe unul dintre peretii altarului.

Aparitiile inexplicabile de sfere de lumina, cruci si alte semne stranii, fac acest loc unul dintre cele mai misterioase din Romania. Pe unul dintre peretii de piatra ai bisericii se mai poate observa o sculptura a unui cap de dac cu barba, plete si cusma. Zona devine si mai misterioasa, mai ales in preajma marilor sarbatori religioase, cand numerosi oameni care au trecut pe aici, marturisesc ca au auzit coruri cantand cantece de o frumuseste venita parca din alta lume. Toti acestia au spus apoi ca desi muzica era cu siguranta bisericeasaca, iar cuvintele se auzeau clar, nu au reusit sa retina sensul lor.

In anul 1996, un reporter TVR a intrat in biserica, dorind sa traga cateva cadre, cand spre stupoarea lui si a intregii echipe de filmare, camera video a inceput sa porneasca si sa se opreasca singura, neraspunzand la comenzile cameramanului. Crezand ca aparatul este defect, echipa de filmare paraseste locul, iar in studio cand au vizionat ceea ce reusisera sa inregistreze, au avut surpriza sa observe sfere de lumina stralucitoare, care roiau in interiorul bisericii.

Fantomele de pe Dealul Luncanilor

Acesasta zona, situata undeava in inima Moldovei, intre orasele Iasi si Pascani, este scena unor intamplari stranii. Orice drumet este avertizat atuni cand vrea sa plece la drum de seara catre Luncani, mai ales daca acesta este un om cu inima buna. Aici, se spune ca la capatul unui iaz secat se afla salasul unor fantome, despre care legenda spune ca apar in fata oamenilor si ii urmaresc drum de trei kilometri, pana la urmatorul sat. Batranii locului povestesc ca aici au fost ingropati fara slujba multi soldati ucisi in 1917, in timpul Primului Razboi Mondial. Drumetii care totusi s-au aventurat seara prin aceste locuri, spun ca au vazut siluetele translucide, care pluteau intodeauna pe partea dreapta a drumului.

Pestera Polovragi sau adevarata pestera a lui Zalmoxis

Situata pe malul Oltetului, se spune ca in aceasta pestera a trait odinioara Zalmoxis, zeul-om atat de iubit al dacilor. Pestera Polovragi numita si Pestera lui Zalmoxis sau Pestera lui Pahomie ascunde numeroase taine nebanuite, fiind locul unde se adunau vracii si initiatorii dacilor, capabili sa vindece toate bolile acelor vremuri cu ajutorul unei plante magice numite polovraga, disparuta astazi, de unde se pare ca se trage si numele pesterii.

Conform unor legende, Zalmoxis era detinatorul unor puteri uluitoare, fiind capabil sa isi schimbe infatisarea din tanar in batran. Acesta intra in adancurile pesterii Polovragi si iesea peste munti la cetatea Sarmisegetuzei. Cand speologii au cercetat pestera au fost uluiti sa descopere urme de picioare umane incaltate, vechi de peste 2000 de ani.

Zvonurile cum ca in Pestera Polovragi ar fi ascunse comorile dacilor, au atras numerosi rauvoitori si aventurieri lacomi, insa si acestea erau protejate de blesteme crunte. Toti cei care au vrut sa fure aceste comori, au avut parte de morti violente in incercarea de a tulbura linistea locului.

Aceasta zona mai este denumita si „Triunghiul Bermudelor din Oltenia” din cauza disparitiilor neexplicabile care au avut loc aici. Numerosi ciobani au marturist ca le-au disparut oile din fata ochilor sau chiar vacile.

Poeni sau satul blestemat de lupi

Satul Poeni situat la poalele Muntilor Poiana Rusca ascunde niste intamplari macabre si bizare demne de un roman al lui Stephen King. Acest loc a fost scena unor atacuri ale lupilor indreptate asupra mai multor sateni. O femeie ar fi fost omorata si devorata de ceea ce la prima vedere pare un lup. Zoologii au infirmat aceasta supozitie, spunand ca de obicei lupii nu ataca oamenii, decat daca sunt turbati, ceea ce in povestea de fata era foarte putin probabil. Mai mult decat atat lupii nu devin mancatori de oameni, fenomen care se intalneste doar in cazul tigrilor sau leilor. Misterul se adanceste si mai mult, daca se ia in calcul faptul ca in Poeni nu mai existau lupi de peste 100 de ani.

Batranii satului cred ca faptasul nu ar fi putut sa fie nicicum un lup obisnuit, ci mai degraba o creatura necurata sau un strigoi. Cei care au reusit sa scape, povestesc ca fiara era parca venita din alta lume, arata precum un caine foarte mare si avea blana neagra si zburlita, care nu lasa urme pe zapada sau pe pamant atunci cand fugea, ca si cum ar fi plutit. Oamenii mai spun ca aratarea ar fi disparut imediat daca cineva facea semnul crucii sau spunea o rugaciune. Tot batranii satului povestesc ca blestemul neamului muscat de fiara incepe acum 200 de ani, cand cineva din fmilia respectiva ar fi omorat un alt satean pentru a-i fura o arma valoroasa. Cel ucis era unicul fiu al unei batrane, care in ziua inmormantarii ar fi aruncat in cimitir un blestem greu asupra neamului ucigasului fiului sau.

 

 

 

Sursa: descopera.ro

Written by