SA VORBIM, CAT MAI TRAIM

Creatori ai Tampeniilor si Prostiilor cu iz intelectual, inpirati de o nemarginita dragoste de sine , se afunda cu o ambitie nebuna in idei inselatoare si ne delecteaza simturile, aprig incercate de vreme, cu siropoase aranjamente lexicale. Ba mai mult, ei cred ca totul se datoreaza spiritului lor vizionar fara precedent pe meleagurile noastre.

Mmmmmda ! Interesante idei ! … ar spune unii, insa eu sunt de parere ca i-a cam luat gura pe dinainte. Da da ! Asa se intampla cand indemnul din titlu este pus in practica doar de Tupeu, pentru ca …

… Mintea este la dom’ Senator, al melcilor : „Sa vorbim, cat mai traim !”, isi incepe discursul la Cinematograful Patria un spirit carismatic al frumoasei familii actoricesti, mahnit si in acelasi timp impacat parca cu ideea nemuririi. Recita apasat din Poetul Nepereche si lasa locul unui indragit Capitan. Mergem inainte ! Mergem cu „toate panzele sus” caci la tribord vasleste Comedia. Ce-am fi fara ea ? Am fi „Creatori” ? Iau cuvantul pe rand insa fiecare vorbeste o singura data. Altadata, de Revelion, se completau intr-un antrenant dialog plin de intelesuri. Acum insa, e liniste.

Sala incapatoare pare sa le ceara socoteala celor ne-prezenti cand ne aduna pe toti, ca-ntr-un cuib de cultura, pe cateva randuri. De jur imprejur sunt doar prieteni. Toti spun cateva cuvinte care-l insotesc pe cel care a avut puterea si priceperea de a lumina intunericul din cinematografe.

Raspunsul Regizorului: „Va spun un sincer, La Revedere!”

Written by