Sportivii romani au dreptul la o noua

Stim si noi cam in ce ape se scalda sportul romanesc. Sali de inot fara bazine, sau bazine de inot inlocuite cu saltele de burete, sportivi care sunt platiti la fel de prost ca multi dintre noi si antrenori care aleg sa antreneze in strainatate decat sa mai ramana in Romania. Si ca tabloul sa fie sumbru pana la final, sportivii romani de performanta, care au ales sa reprezinte tara la competitii internationale si Olimpiade, se aleg dupa o cariera de exceptie cu uitarea si nepasarea. Dar aceste lucruri fac parte din TRECUT, pentru ca recent, ANST a anuntat incheierea unuia dintre cele mai importante proiecte pentru sportul romanesc – Securitate Sociala si Formare Profesionala pentru Sportivi

Proiectul este diseminat pe larg in cadrul site-ului sport-info.ro, dar am sa punctez si eu cateva aspecte relevante. Primul aspect ar fi acela ca prin intermediul acestui portal, toti sportivii, legitimati la un club sau nu, cu o cariera la inceput de drum sau nu,  pot afla si pot primi consiliere pentru viitorul lor profesional. Mai exact, orice sportiv de performanta se poate informa despre oportunitati de cariera in cadrul sferei sale de activitate sau din afara sferei de activitate.

Cu siguranta cunoastem si noi boxeri, atleti, fotbalisti care, odata ajunsi la maturitatea sportului lor sunt fie angajati cu jumatate de norma ca paznici sau au alte joburi, fie sunt someri. Prin acest proiect astfel de situatiii vor fi evitate. Mai mult decat atat, in timpul carierei sportive, acei sportivi care  vor sa aiba asigurat un viitor mai stabil, vor beneficia de training-uri de specialitate.

Voi inchide aceste randuri cu un citat din Doina Melinte: „Trebuie sa intelegem ca sportul este cea mai vizibila carte de vizita a unei natiuni. Sa nu uitam ca printre cuvintele pe care le stiu strainii despre noi sunt numele unor sportivi ca Hagi sau Nadia. Sa nu uitam ca datorita unor sportivi de performanta se canta imnul national. E o mandrie, e o vocatie, e o responsabilitate sa fii sportiv de performanta pentru ca toata viata ta ti-o aloci performantei si tarii din care faci parte. Prin urmare cred ca a venit timpul sa ne intoarcem la sportivii nostri si sa-i ajutam asa cum si ei au ajutat ca numele tarii sa creasca”

Si nu uitati. National Magazin sunteti voi prin noi!

Written by