Sunt o fata de Anii 90

Sunt copilul blugilor taiati. Sunt copilul talpilor goale in iarba. Sunt copilul zarzarelor verzi si al genunchilor zdreliti.

Am iubit inghetata la cornet, painea calda si gogosile cu marmelada.

Am alergat cel mai incet, dar am salvat intotdeauna turma la Pititea.

Mi-a placut sa mint si sa-mi bag nasul unde nu-mi fierbea oala. Mi-a placut sa ma oftic si sa parasc. Mi-am dat prea multa importanta.

Am invatat sa fiu diferita si serioasa de la Dexter, dar am exersat dansul supid al lui Dee Dee zi de zi. Am invatat bowling cu stil de la Fred Flinstone si mi-am dorit un dinozaur care sa-mi spele vasele.  Stiam sa vorbesc  ca Scooby, ca Bugs si ca Daffy, ca Sylvester si Tweety. Intelegeam engleza mai bine ca un adult.

Am crezut multa vreme ca poti porni o masina oprita in mijlocul drumului, cu picioarele. Am aflat ca nu am fost departe de adevar.

Am crezut ca guma iti lipeste matele si ca unghiile iti cresc pe limba o data ce le rozi. Am crezut ca liliecii iti raman prinsi in par si ca atunci cand iti sugi sangele dintr-o rana, el se intoarce de unde a plecat.

Am tinut cu Tom, nu cu Jerry si mi-am dorit ca lupul sa ia linistit o masa copioasa macar intr-una din povesti.

Am fost convinsa ca daca ma voi gandi numai la lucruri frumoase, ma voi ridica in aer, iar Peter Pan o sa ma duca pentru totdeauna in Taramul de Nicaieri. Am ajuns acolo.

Am fost Power Ranger, Sailor Moon, Ninja Turtle, am fost vrajitor, pirat, spion, una din Spice Girls si inca stiu sa fac Valul Testoasei.

Am stiut cu cea mai mare convingere ca daca lumea va fi vreodata in pericol Bruce, Chuck, Arnold si Stalone ne vor salva oricand de la moarte. Am vazut eroi imbatranind si risipindu-se precum nisipul in clepsidra.

I-am iubit pe Axl si pe Cobain, dar m-as fi maritat cu Brad Pitt in Legendele Toamnei. Speram sa-mi cante baietii de la Extreme “more than words” si sa am parul lui Alanis Morissette.

Eram convinsa ca ma voi indragosti fara speranta de un pletos cu motocicleta si pantaloni de piele, care ma va saruta pasional ca in telenovele. Fara speranta… ca Richard Gere si Julia Roberts, ca Jack si Rose, ca Harry si Sally, ca Frumoasa si Bestia, ca Scarlet O’Hara si mustaciosul galant cu urechi mari, ca Forrest Gump… A box of chocolates, huh?

Am invatat sa astept filme Disney pe caseta, cum asteptam Craciunul. Mi-am lustruit pantofii in fiecare an pentru Mos Nicolae si am retinut ca este important sa imparti si cu altii eugeniile si portocalele pe care le-ai primit.

Am colectionat masini de la Turbo, m-am acoperit cu tatuaje de la acadele, am flencanit guma de un metru si am umflat baloane imense de Hubba Bubba ce mi s-au lipit de par.

(citeste mai departe)

Written by