Man on Fire

 

“Iertarea e intre ei si Dumnezeu”.
Denzel Washington este un actor desavarsit. Capabil de a oscila intre roluri extreme, uimitor de abil in a exprima emotie splendida, Washington reuseste o interpretare exceptionala in “Man on Fire”.

In acest film, Denzel este John Creasy – o “fantoma” a serviciilor secrete americane – scump la vorba si darnic cu tragaciul.
Cu o pregatire si o experienta extreme in domeniul militar, Creasy isi cauta de multa vreme un petic de liniste in diferite colturi de lume. Fugind de ceva urat din trecutul sau, Creasy isi gaseste ocupatie ca bodyguard la fetita familiei Ramos, Pita (Dakota Fanning).
Antagonica lui Creasy, cu o atitudine deschisa, Pita il “descifreaza” rapid pe cel care trebuie sa ii asigure protectia si intre cei doi se creeaza o legatura puternica si naturala.
Acest fapt poate fi o problema intr-o astfel de meserie si intr-un oras ca Mexico City, unde mafia si-a facut un obicei din rapiri.
Filmul e un adevarat maraton de suisuri si coborasuri emotionale, cu o coloana sonora atent lucrata si nume bune ce completeaza distributia: Christopher Walken, Marc Anthony si Mickey Rourke. Si, desi regizorul Tony Scott a strecurat cateva scene nepotrivit de siropoase, intregul arata special.
Washington isi face magia intr-un rol usor de stricat intr-o poveste ca asta.
 Pelicula propune o interpretare speciala si, oarecum, fortata a notiunii de profesionalism intr-o meserie atat de delicata precum cea de paza de corp.
Produs intr-un décor veritabil, valoros pentru atmosfera, filmul asigura o constructie echilibrata si posibila a povestii, o “chimie” actoriceasca esentiala si tablouri de romantism si violenta latina.
“Man on Fire” a avut premiera in 21 aprilie 2004 in New York City, pentru care a fost nevoie de un buget de circa 70 de milioane de dolari. La 15 august 2004, incasarile aproape atinsesera 78 de milioane USD.

“Iertarea e intre ei si Dumnezeu. Treaba lui e sa asigure intalnirea.”

 

Written by