Tot ce ar trebui sa stii despre epilarea progresiv definitiva cu Xlight CPL

Solutii Estetica va propune o alternativa moderna la metodele traditionale de epilat precum: ceara, lama de ras, crema epilatoare sau epilatorul, care de cele mai multe ori devin incomode si ineficiente, dureroase, provocand suficiente neplaceri. Xlight CPL sau lumina intens pulsata calibrata este una dintre cele mai promitatoare tehnologii in estetica medicala, care va ajuta sa scapati de firele de par nedorite de pe intreg corpul.

 

           Ce este Xlight CPL si cum actioneaza in epilarea progresiv definitiva?

Mai intai trebuie sa vorbim despre firul de par. Acesta este format din folicul pilos (bulb si papila), care are rol in nutritie, tija firului de par, muschiul erector, care ridica firele de par, dand aspectul ,,piele de gaina’’ si  glanda sebacee. In cadrul sedintei de epilare progresiv definitiva este distrus foliculul pilos.

Fiecare fir de par urmeaza un ciclu evolutiv in care trece prin trei faze: de crestere (faza anagena), de stagnare (faza catagena) si de regresie (faza teleogena). Trebuie stiut faptul ca epilarea prin Xlight CPL este eficienta doar in stadiul activ al cresterii firului de par, adica in faza anagena. Deoarece pe tot corpul exista fire de par in toate cele trei faze, este nevoie de un numar mai mare de sedinte pentru a distruge toti foliculii pilosi.

Istoria acestei metode inovative de epilare  a inceput sa se scrie in urma cu cateva decenii, in momentul in care s-a observat actiunea luminii puternice asupra firului de par. Astfel, teoria termolizei selective este aceea ca pulsul de lumina deterioreaza foliculul si cauzeaza caderea acestuia. Pulsurile de lumina ajung la melanina din firul de par si circula pana la folicul pe care il incalzesc si apoi acesta este distrus.

Spre deosebire de tehnica folosita in epilarea cu laser, care foloseste o singura lungime de unda, aceasta tehnica a luminii intens pulsata calibrata foloseste o serie de filtre speciale, care selecteaza diferite lungimi de unda ale spectrului luminos. Astfel, lumina este convertita in energie termica, urmand sa distruga structurile ce contin pigmenti, procedeu numit si fototermoliza selectiva.

In timp, s-a descoperit ca aceasta tehnica are aplicatii multiple: indepartarea definitiva a firelor de par, tratarea acneei, reintinerirea pielii sau tratarea leziunilor pigmentate.

 

Care sunt avantajele folosirii Xlight CPL?

In primul rand aceasta procedura este nedureroasa, pe langa metodele de epilat traditionale. Este minimum invaziva; nu prezinta risc de infectie; folosirea ei nu duce la riscul de a dezvolta cancer de piele; are un risc foarte mic de aparitie  a reactiilor adverse; nu necesita foarte multe precautii, cea mai importanta fiind utilizarea unor creme fotoprotectoare in cazul expunerii la soare, fie inainte, fie dupa tratament. Eficienta acestei tehnologii a fost dovedita in numeroase studii clinice, avand aprobarea din partea Food and Drug Administration (FDA).

            Care sunt contraindicatiile folosirii Xlight CPL?

Ca orice alta procedura, aceasta prezinta si contraindicatii, de care este nevoie sa tineti cont: sarcina, consumul de medicamente (este bine sa consultati medicul inainte de efectuarea procedurii, daca urmati un anumit tratament cu unele antibiotice, antidepresive, anxiolitice, antiinflamatorii nesteroidiene si steroidiene, care pot fi  fotosensibilizante),  antecedente de cicatrizare defectuoasa (cicatrici keloide) sau de cancere de piele, afectiuni inflamatorii in zona tratata, prezenta de nevi, tatuaje, machiaj semi-permanent in zona tratata, boli fotosensibile  (lupus eritematos, vitiligo), piele bronzata ca urmare a expunerii la soare sau a folosirii solarului in ultimele 30 de zile, eczeme sau herpes pe locurile unde urmeaza sa se faca procedura, epilepsie, diabet.

            Ce trebuie sa stii dupa folosirea Xlight CPL?

Pentru a optimiza efectul tratamentului este bine sa evitati pe zona tratata:  expunerea la soare sau la solar timp de o saptamana post tratament,  folosirea lotiunilor auto-bronzante o saptamana post tratament,  epilarea (cu ceara, aparat de epilat, crema depilatoare sau pensat) timp de doua saptamani,  frecarea, scarpinarea zonei,  baile fierbinti, dus fierbinte, sauna timp de 24–48 de ore,  folosirea exfoliantilor timp de o saptamana,  purtarea hainelor foarte stramte sau din material sintetic. De asemenea este foarte important sa va hidratati corpul, band multe lichide, in special apa.

Desi riscul de aparitie a efectelor adverse este foarte mic, la persoanele mai sensibile pot aparea: senzatia de intepatura sau caldura locala in timpul sedintei, eritem in zona tratata care dispare dupa aproximativ 48 de ore, bule sau flictene, hipo – sau hiperpigmentari tranzitorii (mai ales pentru pielea inchisa la culoare).

 

Stiati ca:

Viteza de crestere a firului de par este intre 0,1 si 0,4 mm/zi?

            Viteza de crestere este mai mare la femei decat la barbati si mai mare la tineri decat la varstnici?

            Viteza de crestere a firului de par este mai accentuata in perioada martie-octombrie?

            Pilogeneza este influentata de o serie de factori interni (vascularizatia foliculului pilos, glandele endocrine, sistemul nervos central si cel neurovegetativ) si de factori externi (alimentari, fizici, chimici)?

 

 

Written by