Actrita CLAUDIA MOTEA din nou la TEATRUL ARTE DELL ANIMA

Iubeste-ma…America! revine pe scena teatrului romanesc! Pe data de 7 februarie, duminica, la orele 19.00, la un teatru bucurestean… De ce, din nou, aveti  aceasta reprezentatie la Teatrul Arte dell Anima?

 

Imi este drag acest teatru! Chiar numele lui este sugestiv…Arte dell Anima! ine de sufletul artei, de bine si de frumos. Desi este un teatru nou, cred in potentialul lui artistic. In decembrie anterior am mai jucat piesa tot aici, a fost un succes si am hotarat sa revin si cu alte reprezentatii. In plus, managerul acestui teatru , Crina Linta, mi-e prietena si colega. Inamplarea a facut sa ne intalnim la Targu-Jiu anul trecut, cand amandoua am participat la un eveniment de anvengura  artistica  Vino acasa la Brancusi. i Crina a locuit in Canada, dar, uite, ca  ne-a fost dat sa ne intalnim acasa, pe pamantul nostru romanesc.

La acest eveniment ati fost numita  onorific  Ambasador al Turismului Gorjenesc?

Da, a fost un moment emotionant, o sarbatoare de suflet artistica alaturi de alti artisti nascuti pe meleaguri gorjene – Horatiu Malaele, Armand Calota, Tavi Colen, Crina  Linta si bineinteles, subsemnata.

Piesa Iubeste-ma…America! are la baza un material auto-biografic, nu-i asa?

Am pornit de la povestea emigrarii mele in  America pe care am combinat-o cu fictiune pentru a-i da potentialul maxim in transmiterea mesajului artistic. Totodata am urmarit oglinderea a oricarui emigrant roman care se afla la inceput de drum intr-o tara noua, lume noua. Probabil, acesta este motivul cel mai plauzibil al  succesului  mesajului transmis publicului. Oamenii se regasesc in aceasta poveste de viata.

Cate reprezentatii ati avut cu aceasta piesa?

Peste 50 de reprezentantii in tara si in strainatate.  Am colindat ceva cu ea. In America am jucat-o numai in limba engleza, iar in noiembrie anul trecut am jucat-o pentru prima data in limba romana  in Toronto in cadrul  Festivalului de Film Romanesc.

Piesa cucereste prin jocul dumneavoastra actoricesc, dar si prin conceptul regizoral inedit de teatru-film. Interpretati opt personaje cu varstele intre 25-80 de ani. Care este cel mai indragit personaj dintre acestea?

Le iubesc pe toate. Stela, personajul central are o paleta mare de extindere, se manifesta ca un personaj complex cu multe trairi…celelate personaje vin sa completeze universul Stelei…ele  interactioneaza, se simt si se percep unele pe altele. Maestrul Alecu Croitoru, regizorul piesei, la inceput a vrut ca fiecare personaj sa fie interpretat de cate o actrita. Parca il si aud…” Bunica va fi Stela Popescu, iganca-Adriana Trandafir”… Eu, insa, am hotarat irevocabil sa joc  toate personajele. Da, a fost o provocare frumoasa pentru mine…

Cate premii a obtinut aceasta  piesa?

Pana acum… sapte! Sunt pe diferite categorii…pentru intrepretare artistica, scriitura, productie. Am primit si un premiu al publicului…Dar, pentru mine, cel mai important este sa vad oamenii la teatru, sa vina sa ma imbratiseze la final si sa simt ca primesc cu bucurie gestul meu de iubire transpus in actul scenic….Asta inseamna pentru mine cel mai mult sa-mi continui drumul, sa revin si intr-o alta ipostaza artistica, cu un alt proiect teatral sau filmic…cu o noua marturisire de iubire.

Va rugam , o replica din piesa , la final…

Probabil aceasta este sugestiva, fiind si un lait motiv al piesei: Stela , mama…Sa nu te intorci din drum! Drumurile mari nu se masoara nici cu metrul, nici cu pasul!

 

 

Written by