Reuniunea designerilor celebri la Bucharest Fashion Week

In perioada 1-3 decembrie, World Trade Center si-a deschis portile pentru cel mai mare eveniment de moda din tara. Cei mai buni designeri romani (Catalin Botezatu,Mihai Albu, Laura Olteanu,Ersa, George Hojboda, Clara Rotescu, Cristiana Purdescu), dar si designeri de renume international din Italia, Anglia, India si Dubai si-au prezentat cele mai noi colectii pe podiumurile Fashion Tv, pe parcursul a trei seri.

Evenimentul a reunit cei mai mari specialisti in hair-styling, make-up si peste 100 de modele. Organizatorii au oferit Premii in Turism ( cele mai fashion destinatii turistice), premiul pentru cel mai bun Top Model Romania si Oscarurile Romanesti in industria modei.

Prima seara a fost deschisa de Catalin Botezatu, care si-a prezentat in premiera colectia intitulata “Tarina”,  compusa din geci din blana, paltoane, caciuli, camasi si rochii. Machiajul a fost realizat de Mirela Vescan, iar coafura de echipa lui Laurent Tourette.

De asemenea in prima seara au mai fost colectii semnate de  Cristiana Purdescu, Wanda’s Dream, iar seara a fost incheiata de o colectie de rochii realizate din tafta, dantela si tull in nuante de mov, albastru, negru, semnata de  Adriana  Agostini.

Intre prezentarea de colectii, au fost acordate premii pentru cele mai fashion locatii din Romania.

A doua seara a fost deschisa tot de Catalin Botezatul cu o colectie prêt-a-porter, formata din 90 de tinute, laitmotivul fiind mitul vampirilor din Transilvania. Apoi Shulma Patel, pentru a treia oara in Romania, a oferit o adevarata lectie despre ce inseamna sari-ul Indian si cum se accesorizeaza acesta. Seara a continuat cu prezentari oferite de Andreea Dogaru (cel mai tanar designer) , Claudia Rawlings, Nino Lettieri, invitatul special al festivalului, care face parte din grupul marilor designeri AltaRoma AltaModa. Seria prezentarilor a fost inchisa de creatorul Walid Atallah, cu o colectie haute couture.

Ultima seara a evenimentului a inceput cu o colectie foarte feminina si eleganta semnata de ERSA. Seara a continuat cu prezentari ale colectiilor semnate de Giarda Curdi, George Hojboda( cu o colectie avangardista, predominand negrul), Carmen Emanuela Popa, BSB, Kasta Morrely si Laura Olteanu.

Si in ultima seara, ca si in celelalte seri, s-au oferit Oscarurile in industria modei. Premiul pentru cel mai bun designer al anului i-a fost inmanat lui Catalin Botezatu, premiul pentru cel mai bun stilist i-a revenit Danei Budeanu, premiul special pentru promovarea modei romanesti peste hotare a fost luat de catre ERSA, iar premiul de excelenta in moda, i-a revenit arhitectului de pantofi, Mihai Albu.

Editia de anul acesta, Bucharest Fashion Week, s-a terminat pe acordurile melodiei “Happy Birthday”, ce i-a fost cantata designerului Catalin Botezatu, a carui zi de nastere a fost pe data de 3 decembrie. Alaturi de el, pe scena a venit primarul Constantei, Radu Mazare, care i-a facut cateva urari si i-a spus ca este mandru ca Romania este reprezentata peste hotare, de un roman precum Catalin Botezatu.

Foto: Cosmin Iftode

Written by