O viata in culori

 

Culorile fac parte din viata noastra de zi cu zi, iar daca suntem un pic atenti ne vom da seama ca fiecare culoare ne poate influenta starea emotionala si modul de gandire.

• Culorile in vestimentatie si in casa – ganditi-va doar cat timp alocam alegerii vestimentatiei sau cate oferte cantarim atunci cand zugravim si dorim o schimbare a culorii peretilor. In functie de culoarea peretilor dormitorului ne simtim mai relaxati sau mai agitati. De exemplu, galbenul ne linisteste, verdele deschis ne echilibreaza somnul, iar albul este benefic in cazul insomniilor.

• Culorile in relatiile cu ceilalti – stiati ca in functie de culoarea hainelor avem o anumita dispozitie intr-o zi si suntem perceputi intr-un anumit fel de catre ceilalti? O persoana imbracata in rosu se va simti puternica si plina de energie, in timp ce o persoana imbracata in gri se va impune prin sobrietate si nu va atrage atentia prea mult.

• Culorile ca modalitate de exprimare a trairilor interioare – persoanele optimiste tind sa prefere culori calde: galben, portocaliu, verde, iar persoanele pesimiste vor realiza desene in culori reci: maro, gri, negru.

Acestea sunt doar cateva exemple care ne arata rolul important al culorilor in viata noastra, iar daca stim sa le folosim vom fi mai bucurosi, mai senini, multumiti si… plini de culoare!

Citeste mai multe despre cum ne putem colora viata aici

Written by