Juniorii Sabreri, antrenati de Alin Badea, sunt Vice-Campioni Mondiali

Capitala Arabiei Saudite este locul in care juniorii echipei de sabie a Romaniei au obtinut performate extraordinare la un campionat mondial de juniori, dupa o pauza de 20 de ani.

Dupa performanta tanarului Vlad Covaliu, devenit campion mondial la proba individuala, a venit randul echipei, Campioana Europeana la zi, din care din care au facut parte aceeasi tineri valorosi :

  1. Campionul Mondial (individual), Locul 1 in clasamentul FIE si European (cu echipa) – Vlad Covaliu (C.S.Dinamo)
  2. Locul 4 Mondial (individual) in clasamentul FIE si Campion European (cu echipa) – Radu Nitu (C.S.Riiposta – clubul privat cu cele mai mari performante)
  3. Campionul European (cu echipa) – Casian Cidu (C.S. Dinamo)
  4. Campionul European (cu echipa) – Mihnea Enache (C.S.A. Steaua)

Calificata direct in turul al doilea, Romania a invins India (45-30), in optimi Japonia (45-28), in sferturi Spania (45-41).

In semifinala, cu ceva emotii, Romania invinge Italia la o distanta de 6 tuse (45 – 39) si se califica in ultimul act al competitiei.

Finala cu Statele Unite, pierduta la o diferenta de 17 tuse (45 – 28), a adus echipei Romaniei titlul de Vice-Campioana Mondiala.

Din delegatia Romaniei, la Campionatul mondial de Cadeti si Juniori, au mai facut parte :

  • echipele de cadeti (Raisa Apostu(locul 73 la individual), Adriana Geatara (locul 20 la individual), Amalia Covaliu (locul 40 la individual)) si juniori sabie – feminin – (Anastasia Fusea, Denisa Șerban, Amalia Stan, antrenate de Irina Covaliu
  • echipa de sabreri cadeti – Cristian Macovei (locul 9 la individual), Horia Nitu, Michael Ene, antrenati de Alin Badea