Aradul si-a lansat la Bruxelles candidatura pentru Capitala Culturala Europeana in 2021

 

Municipiul Arad si-a lansat, marti seara, candidatura la titlul de "Capitala Culturala Europeana 2021", evenimentul avand loc la Bruxelles, la Parlamentul European, in prezenta catorva sute de invitati, intre care europarlamentari si membri ai Comitetului Regiunilor.

            Primaria Arad a organizat, la Bruxelles, in incinta Parlamentului European, un eveniment de promovare a orasului, sub denumirea "Arad, cetate europeana a diversitatii culturale", care a cuprins prezentarea a doua filme documentare despre municipiu si minoritatile care traiesc in oras, dar si o expozitie de fotografii si picturi intitulata "Aradul cultural – expresie a coexistentei interetnice".

            In cadrul evenimentului, reprezentanti ai minoritatilor etnice din Arad au prezentat costume traditionale, iar participantii au putut degusta produse specifice zonei si vinuri din Podgoria Aradului.

            Potrivit primarului municipiului, Gheorghe Falca, manifestarea a coincis cu lansarea candidaturii Aradului la titlul de "Capitala Culturala Europeana 2021". Edilul a spus ca municipalitatea este interesata sa se promoveze cat mai intens direct la Bruxelles in cadrul competitiei in care ar urma sa intre si alte orase din Romania. "Aradul a dovedit de-a lungul istoriei sale ca este un model de multiculturalism si multietnicitate, acestea fiind printre primele argumente cu care intram in competitia pentru obtinerea titlului. Prin prezentarea la Bruxelles a traditiilor si valorilor noastre, ne anuntam oficial intrarea in aceasta competitie importanta", a declarat Falca.

            La eveniment au participat peste 300 de persoane, intre care europarlamentari, membri ai Comitetului Regiunilor, reprezentanti ai institutiilor de cultura europene, oficiali ai oraselor infratite, dar si ambasadorii Romaniei la Bruxelles, Stefan Tinca si la Chisinau, Marius Lazurca.

            Primarul Gheorghe Falca a mai declarat ca in acest an vor fi alocati bani in bugetul local pentru a fi angajata o firma de consultanta care va realiza dosarul de candidatura.

 

Sursa: mediafax.ro

Written by