Concert incendiar la Targoviste: PHOENIX a adus mii de oameni in vechea cetate de scaun

Trupa PHOENIX a sustinut vineri seara un concert extraordinar la Zilele Cetatii Targoviste, iar cetatea a renascut pe acordurile legendarei trupe rock. Evenimentul a atras mii de spectatori dornici sa fredoneze hituri precum Fata Verde sau Nunta. Dupa un concert live de aproape o ora, formatia nu a fost lasata sa plece pana nu a cantat si cateva melodii la bis.

Printre cele mai indragite trupe romanesti, PHOENIX a facut un show de exceptie pe scena amplasata pe ruinele vechii Curti Domnesti, alaturi de trupe precum Trooper, Hardtone sau Voodoo, care au electrizat multimea cu ritmurile lor.

Un moment inedit a fost concertul trupei Trooper, cea mai cunoscuta si iubita formatie locala, care a cantat alaturi de Orchestra Simfonica Muntenia. Ritmurile de rock combinate cu sunetele coardelor orchestrei au smuls ropote de aplauze din partea targovistenilor. 

Pe langa concerte, targovistenii au avut parte si de alte activitati special pregatite pentru ei. Inca de dimineata, cu mic cu mare, acestia s-au strans in Parcul Mitropoliei, unde a avut loc deschiderea Targului Mesterilor Populari si a Taberei de Creatie „Toamna la Chindie”. Spectatorii au putut vedea franturi de folclor romanesc, aduse de comercianti si expozanti.

Multi dintre ei s-au oprit si la Targul Auto din Piata Tricolorului, unde amatorii de cai putere si-au putut clati ochii cu cele mai noi modele de masini. Participantii nu au ratat nici Targul Comerciantilor, localizat in Scuarul Primariei. Comerciantii au expus felurite marfuri, care au facut placere mai ales copiilor.

La orele 12:00 au reinceput work-shopurile medievale, care au adunat, ca de fiecare data, atat privitori, cat si participanti la spectacolele de dansuri medievale.

Astazi si maine continua manifestarile Zilelor Cetatii Targoviste cu Parada Medievala a celor 33 de voievozi, Parada Festivalului International de Folclor si Pro Istoria Fest, unde vor urca pe scena Sistem, Holograf, Vunk, Xonia, Deep Central, Narcotic Sound si altii.

Zilele Cetatii Targoviste, eveniment ce promoveaza valorile, traditiile si obiceiurile romanesti sunt organizate de Primaria Municipiului Targoviste impreuna cu Consiliul Judetean Dambovita, Teatrul Municipal Targoviste si Centrul Cultural Judetean Dambovita.

 

Written by