La Zilele Cetatii Targoviste, Show unic de lasere in deschiderea concertului Sistem

Premiera nationala la Targoviste: la 615 ani de la atestarea documentara a orasului, targovistenii au luat parte la un show unic! Cu ocazia Zilelor Cetatii Targovistei, in deschiderea concertului Sistem, parte a Pro Istoria Fest, turnul si ruinele cetatii au fost conturate intr-un show unic de lasere, astfel incat toti locuitorii orasului s-au putut bucura de privelistea unei cetati reintregite.

Mii de decibeli, show-uri de lumini si strigate de bucurie au rasunat in cea de-a treia seara a Zilelor Cetatii Targoviste. Sistem, Narcotic Sound, Deep Central, Xonia si Paradigma au incantat publicul targovistean prezent la sarbatorea orasului.

Spectatorii au cantat alaturi de favoritii lor pe parcusul intregii seri, iar pe langa concertele extraordinare, locuitorii Targovistei s-au bucurat si de parada medievala a voievozilor. 33 de voievozi, printre care Vlad epes, Petru Cercel, Mircea cel Batran, Mihai Viteazu si Constantin Brancoveanu au defilat calare, insotiti de curtenii lor, sub privile pline de admiratie ale spectatorilor. A fost una dintre cele mai gustate activitati. Targovistenii au fost mai mult decat incantati de suflul medieval al sarbatorii, care subliniaza mult mai bine importanta istorica a orasului. Personalitatile istorice evocate au fost fidel reprezentate si au amintit locuitorilor orasului de vremurile de glorie ale fostei capitale.

Tot in cursul zilei de sambata iubitorii de masini au putut admira cele mai noi modele la Targul Auto. Cei mici si cei mari s-au bucurat de targurile mesterilor populari si ale comerciantilor.

Cel mai asteptat moment a fost cel al concertelor, cand nume sonore de pe piata muzicala romaneasca au urcat pe scena din Parcul Chindiei. Muzica a fost pentru toate varstele si toate gusturile. Cele mai asteptate formatii au fost Deep Central, Narcotic Sound si Sistem. Manifestatiile s-au incheiat tarziu in noapte, cu concerul celor de la Sistem.

Zilele Cetatii Targoviste, eveniment ce promoveaza valorile, traditiile si obiceiurile romanesti sunt organizate de Primaria Municipiului Targoviste impreuna cu Consiliul Judetean Dambovita, Teatrul Municipal Targoviste si Centrul Cultural Judetean Dambovita.

 

Written by