Europa FM a facut incalzirea, aseara, la o petrecere plina de vedete

In centrul vechi al Capitalei, aseara s-a facut incalzirea  pentru Concertul incendiar de la mare, din 29 iulie. Alaturi de artistii care vor concerta pe 29 iulie s-au aflat si Amalia Nastase, Catalin Josan, Oana Roman si Cristina Zegheru. Artistii care vor concerta pe 29 iulie au vorbit despre mult-asteptatul eveniment de la mare, cand – pentru prima data – vor urca pe aceeasi scena, 5 nume mari ale muzicii romanesti: Holograf, Stefan Banica, Horia Brenciu, Loredana si Directia 5.

Asa cum ne-a obisnuit Europa FM, rasfatandu-ne cu muzica buna si artisti importanti, pe 19 iulie nu s-au abatut de la regula.  Intr-o ambienta de petrecere si  printre multi invitati, Europa FM a reusit inca odata sa ne convinga de faptul ca ei sunt “casa” muzicii bune.

Printre cei invitati s-a aflat si Catalin Josan care  ne-a oferit cateva cuvinte pentru National Magazin:

Este muzica Europa FM cea pe care o asculti tu in general?

Catalin Josan:” Muzica Europa FM este intr-adevar pe gustul meu si se muleaza foarte bine pe stilul pe care l-am abordat  si eu, si anume pop, si ma bucur foarte mult ca exista radio-uri in Romania si care difuzeaza altceva decat mainstream-ul  sau  decat muzica de club. Ceea ce este un lucru bun.

Spune-mi cand vei aduce o noua piesa in playlist-urile noastre?

“ Da, am lucrat mult la o colaborare cu  o trupa din Italia. Bine, este pentru piata din Italia dar sunt sigur ca prinde si la noi.  Este o piesa de vara si este pentru prima oara cand cant in italiana si am lansat-o acum o saptamana la un concert pe plaja in Toscana, a fost foarte frumos si ma bucur  ca lumea a primit piesa cu entuziasm.”

Catalin cum faci fata valului de fane?

Eu oricum sunt foarte prietenos si nu fac mare  diferenta intre mine ca artist si fanii. De obicei  merg dupa gardul ce ne desparte, si este o senzatie foarte placuta sa fii printre ei.  Multi din cei care ajung sa ma cunoasca, sunt surprinsi la inceput ca sunt prietenos, ca sunt sociabil. Si eu eram candva dupa gard si vorbeam cu artistii, acum mi se pare normal sa  procedez si eu la fel”.

Curiozitate personala, cum de nu ai renuntat la accentul tau? Banuiesc ca ti s-a cerut sa macar sugerat sa renunti.

Primesc foarte multe intrebari, cum de nu mi-l schimb. Sau sugestii ca ar trebui sa il pastrez.   Parerile sunt impartite insa ma bucur ca multi il apreciaza. Intr-adevar, l-am schimbat putin de tot , dar nu foarte mult, pentru ca in final vorbim aceeasi limba doar accentul difera. “

Spune-ne un gand pentru fanii tai si pentu cei care citesc National Magazin.

Sa aiba o vara cat mai frumoasa, sa se bronzeze foarte mult, sa se bucure de soare, sis a asculte cat mai multa muzica buna.”

Iulian Vrabete, membrul Holograf  ne-a transmis si el cateva ganduri:

Ce parere aveti de acest eveniment dincolo de faptul ca Europa FM este unul dintre posturile care va difuzeaza muzica de ani buni?

Cred  ca este un eveniment cu E mare pentru ca Europa FM a reusit sa faca ceea ce multi altii nu au reusit,  si anume sa adune  intr-o seara de concert  nume foarte mari  ale muzicii, totul fiind bazat pe  prietenia legata cu trustul  Europa FM, prin munca normala a artistilor  si a concertelor  sustinute in garajul Europa FM.  Chiar este un lucru inedit , pentru ca chiar niciodata  nu am cantat toti, impreuna.  La mai multe ocazii am cantat pe aceiasi scena cu Stefan Banica Jr.  sau cu Directia 5  sau cu Loredana  sau Brenciu  dar nicio data nu au cantat toti impreuna  pe o scena. Asadar este un lucru absolut, unic si de felicitat.

Ce sentiment va incearca atunci  cand dupa atatia ani mai aveti atat de multi fani?

Sunt doua sentimente: unul de bcuurie, pentru ca visul oricarui artist, musician, artist este ca sa fie admirat de cat mai multa lume. Al doilea sentiment este de responsabilitate,pentru ca pe undeva, nu ai voie sa gresesti fata de oamenii care te iubesc.

Ca planuri aveti pentru aceasta vara? “Cat de departe” vreti sa ajungeti?

Chiar si in acest weekend avem destinatii foarte frumoase, Tulcea, Toplita. Insa avem in plan o vacanta  intre 1 si 14 august  in care eu imi doresc sa ajung sa pentru prima data in Creta.

 

 

 

 

 

Written by