Aur, Argint si Bronz la Individual si cu Echipa pentru juniorii si cadetii sabreri ai României !

La TUNIS, suntem Campioni Mondiali

Alin Badea, antrenorul lotului national de juniori, si-a condus echipa catre o noua medalie de aur. De aceasta data a venit randul medaliilor acordate in cadrul Campionatului Mondial de Juniori iar Casian Cîdu, Vlad Covaliu, Mihnea Enache si Radu Nițu sunt cei patru sabreri care au adus Romaniei titlul de Campioana Mondiala in proba pe echipe.

Mai mult, campionul mondial la proba individuala este Radu Nitu iar medalia de bronz a revenit lui Vlad Covaliu.

Filmul parcursului echipei nationale de juniori a fost unul care se va intipari adanc in inima luptatorilor nostri. Romania a intrat în concurs direct din sferturile de finală, fază în care tricolorii au dispus de echipa Spaniei cu 45-21, după un meci controlat în întregime. Românii au câștigat opt din cele nouă relee, unul încheindu-se la egalitate. În semifinale, băieții noștri au înfruntat echipa Egiptului, de care au dispus cu 45-37.

În ultimul act România a învins cu 45-39 echipa din Uzbekistan și a câștigat medalia de aur a concursului.

La SOFIA ( 3 – 5 noiembrie 2023) suntem vice-campioni europeni

In prima zi a competitiei pe plansa au intrat Sperantele (Under 14). In proba individual – feminin Sabina Hogas si Ina Mocanita, amblele legitimate la CSA Steaua si campioane ale Romaniei la U13, au fost cele mai bine clasate sportive din Romania (locurile 13 si 14 din 83 de concurente)

Echipa națională feminină de sabie cadeți a României (Amalia Covaliu, Anastasia Fusea, Adriana Geatara, Raisa Apostu) a cucerit medalia de argint a competiției. În turul al doilea, tricolorele au întrecut Bulgaria 5, cu 45-10. În optimile concursului, româncele au învins Ucraina, cu 45-43, iar în sferturi au dispus cu 45-29 de Turcia. A urmat un meci extraordinar în semifinale, cu Statele Unite ale Americii, pe care România a învins-o la limită, cu 45-44.

În finala cu Marea Britanie, fetele au cedat cu 34-45, cucerind astfel medalia de argint a competiției.

La TASHKENT, junioarele au obtinut medalia de bronz.

Echipa României (Alexandra Mitruș, Denisa Șerban, Andreea Șerbănoiu, Amalia Stan) a intrat direct în semifinalele concursului din Uzbekistan. Aici au pierdut cu 37-45 în fața echipei Kazahstanului și au disputat apoi meciul pentru medalia de bronz.

Tricolorele au întâlnit echipa din Coreea de Sud și au controlat meciul, conducând în permanență. Fetele noastre au avut și șapte puncte avans, încheind înfruntarea cu o victorie, 45-41 și adjudecându-și astfel medalia de bronz a concursului.

Finalul anului 2023 vine, pentru sportivii Romaniei, cu satisfactii pe masura efortului depus si confirma profesionalismul antrenorilor. Le uram succes pentru ca ne dorim sa obtina cel putin aceleasi rezultate si in competiile ce vor urma !