Medalia de onoare sau de consolare?

    Semifinala de luni a probei individuale de floreta dintre Shin si germanca Britta Heidemann ne-a lasat un gust amar si sentimentul ca nedreptatea exista si la case mai mari. Heidemann a castigat meciul cu 6-5 dupa prelungiri, profitand de mai mult de o secunda, cat ar fi fost normal, pentru a marca punctul victoriei.

  Fair play-ul si corectitudinea nemteasca nu s-au simtit deloc, Heidemann bucurandu-se nepermis de mult in urma deliberarii indelungate a arbitrilor. Shin a ramas mai bine de o ora pe plansa, sperand pana la final intr-o intoarcere de rezultat care nu avea sa mai vina.

   Ieri insa, Federatia Internationala de Scrima a decis sa-i ofere lui Shin o medalie speciala, o medalie de onoare, spun ei. Prea putin pentru un sportiv care se pregateste patru ani doar pentru cateva clipe. Pentru ei, onoare inseamna doar unul dintre cele trei metale, restul e doar consolare. De alfel, onoare am fi vrut sa vedem mai multa la Heidemann, care in loc sa mearga exuberand la public, ar fi trebuit sa ramana cateva secunde langa Shin si sa o incurajeze.

   Shin A Lam a jucat meciul pentru medalia de bronz, cu sportiva chineza Sun Hujie, insa a fost invinsa de aceasta cu 15 tuse la 11.

Written by