O tinuta inspirata din natura

 

Pentru designerul Iulia Dima, invitatia lansata de organizatorii evenimentului Style&Nature Green Carpet de a crea o tinuta inspirata din natura si care sa incurajeze protejarea acesteia, reducerea consumului, refolosirea resurselor si actiunile de reciclare, a venit in perfecta concordanta cu ideea creatoarei despre natura ca sursa de inspiratie in arta: „Natura este principala sursa de inspiratie pentru artisti. Din cele mai vechi timpuri, pictori renumiti, compozitori, scriitori, arhitecti  sau designeri de moda, toti au folosit ca elemente de inspiratie florile, pasarile, detalii decorative imprumutate din mediul natural ce impodobesc vestmantul cu forme si cu un bogat spectru cromatic” (Iulia Dima)

Asadar, pasionata de natura si in special de lumea subacvatica, Iulia a creat pentru evenimentul de pe 18 octombrie de laWillbrook Platinum – Bcc Bucharest, o rochie realizata integral din hartie, a carei sursa de inspiratie a fost coralul alb. Designerul a descoperit frumusetea coralului in timpul calatoriei sale in Maroc, tara in care coralul este piatra nationala. Despre coralul alb, supranumit si „pielea ingerului” se spune ca are rol protector, relaxeaza si aduce armonie dar si ca stimuleaza imaginatia, creativitatea si capacitatea de comunicare.

Pentru tibetani, coralul reprezinta una dintre cele cinci pietre sacre, fiind utilizata din cele mai vechi timpuri in ceremoniile religioase iar vechii greci apreciau coralul  in aceiasi masura ca si diamantele, safirele si rubinele, asa cum romanii pretuiau perlele.

Rochia inspirata din coralul alb, expusa de Iulia Dima la Style&Nature Green Carpet si ulterior la expozitia Style and Nature din Baneasa Shopping City, a reprezentat un punct de atractie al celor doua evenimente, datorita autenticitatii modelului dar si minutiozitatii cu care a fost creat, dand aproape senzatia ca rochia poate fi purtata.

Ce spuneti? V-ar placea sa o aveti?

Written by