Urbanismul romanesc in centrul atentiei internationale

 

Centr  Centrul de Excelenta in Urbanism “Ion Mincu” isi propune sa promoveze pe plan international planificarea urbana de excelenta din Romania si sa se impuna ca un hub pentru zona Europei Centrale si de Est.

Fondat ca organizatie non-guvernamentala in 2012 de catre specialisti romani de renume international, in colaborare cu Universitatea de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu” din Bucuresti, Centrul de Excelenta in Urbanism urmareste realizarea unor proiecte de anvergura in cooperare cu universitati, centre de cercetare si specialisti de prestigiu din Europa si Statele Unite ale Americii. Rezultatele studiilor si cercetarilor de specialitate vor fi publicate intr-o serie de volume de cercetare aplicata, precum si intr-o revista de urbanism a centrului.

Programul postuniversitar international de Studii Avansate in Urbanism si Dezvoltare Imobiliara (ASURED), primul program educational al Centrului, pune la dispozitia tinerilor profesionisti romani si straini din regiune experienta unui corp didactic international, format din profesori de prestigiu din SUA, Spania, Austria, Olanda, Bulgaria si Romania, precum si posibilitatea de a participa in proiecte si schimburi de experienta internationale. Programul ASURED se afla in pragul acreditarii RICS (The Royal Institution of Chartered Surveyors) si este in dezvoltat in parteneriat cu Universitatea de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu” si RICS Romania. RICS a fost  infiintata in anul 1868 in UK si este cea mai prestigioasa organizatie internationala activand in domeniul proprietatii si spatiului construit, acordand cea mai importanta calificare profesionala in domeniu, recunoscuta la nivel global (MRICS/FRICS). Programul se va desfasura pe o perioada de doi ani si inglobeaza 96 de credite si peste 2000 de ore de studiu.

Cele trei axe ale Centrului de Excelenta in Urbanism (educatie – cercetare – publicatii) lucreaza in sinergie, sprijinindu-se una pe cealalta. Astfel, cooperarea cu cadrele didactice din Europa a condus la includerea Centrului de Excelenta in Urbanism “Ion Mincu” intr-un consortiu european de universitati si centre de cercetare ce urmaresc realizarea de proiecte de dezvoltare urbana si culturala, cooperare si integrare regionala.  

Written by