Vino la clubul de lectura Nemira

 

Nemira isi invita cititorii la Clubul de Lectura, sa discutam despre cartile voastre preferate. Noi credem ca povestile sunt cu atat mai frumoase, cu cat ai pe cineva cu care sa le impartasesti! Veniti sa fim impreuna intr-un spatiu relaxat, in care sa citim, sa dezbatem si sa calatorim in lumea fascinanta a cartilor bune, cititori, scriitori si editori deopotriva!

O carte buna invita la dezbatere si ce carte ar fi mai potrivita pentru prima intalnire a Clubului de Lectura Nemira decat Urzeala Tronurilor, primul volum al indragitei serii Cantec de Gheatasi Foc, de George R.R. Martin? Ca sa te incurajam la lectura, cartea propusa pentru Club are oreducere speciala de 50%, iar intalnirea va avea loc in Pub Energiea, luni, 18 martie, ora 19.00.

Cei de la New York Times au avut dreptate cand au spus ca „in mod categoric, Cantec de gheata si foc va ajunge cea mai buna saga fantasy scrisa vreodata…”. Seria lui George R. R. Martin este in prezent un fenomen mondial, atat in lumea literara, cat si in cea a micului ecran.

 

Oliviu Craznic si Marian Truta, doi mari scriitori romani de SF&F, vor sta de vorba cu voi despre literatura, despre George R. R. Martin ca rege al fantasy-ului, despre ce a insemnat Urzeala Tronurilor in lumea moderna.

Inscrie-te azi la prima intalnire a Clubului de Lectura Nemira si daca te numeri printre primii zece inscrisi, primesti un voucher de 15 lei pentru o comanda de pe Nemira.ro !
Impreuna cu partenerii nostri – HBO si Taraba de Jocuri – ne asteptam cititorii cu multe surprize si premii.

De ce sa participi? Iata mai jos  cel putin 7 motive !

1. Citesti mai mult
Cand ai un program incarcat, lectura poate fi una din activitatile pe care ai ajuns sa le neglijezi in ultimul timp, chiar fara sa vrei. Multi dintre noi au nevoie sa fie motivati si inscrierea intr-un Club de Lectura poate fi de ajutor! tii sigur ca ai timp suficient sa citesti cartea propusa pentru Clubul de Lectura si vei ajunge, incet-incet, sa citesti mai mult. Pe masura ce citesti, iti vei aminti de placerea lecturii si vei gasi timp pentru ea in viata ta supraaglomerata.

2. Cunosti oameni noi si interesanti
Sa-ti faci noi cunostinte nu e deloc usor. Cei mai multi dintre noi ies intotdeauna cu aceiasi oameni, probabil colegi de facultate sau de birou. Un Club de Lectura e ocazia perfecta sa intalnesti oameni din toate domeniile, cu interese diverse si cu aceeasi pasiune pentru cartile bune ca si tine. Mai mult, la Clubul nostru ai  prilejul sa cunosti scriitori romani, editori si personalitati din lumea culturala si sa discuti liber cu ei, la un ceai sau la o cafea.

3. Citesti carti pe care in mod normal nu le-ai lua in considerare
Cei mai multi dintre noi au un gen literar preferat si tind sa citeasca mai ales carti ce se subscriu acestuia. Clubul de Lectura te va provoca sa abordezi si carti pe care in mod normal nu le-ai lua acasasi-ti va deschide ochii catre scrierile preferate ale celorlati membri ai Clubul. Plus ca sigur te vor impresiona punctele de vedere diferite ale celorlalti, poate chiar despre cartile tale preferate.

4. Iesi din zona ta de confort
De cate ori esti impins sa iesi din zona ta de confort, sa incerci lucruri noi, sa incerci sa vezi altfel? Un lucru care de multe ori ne lipseste dupa terminarea facultatii: ocazia de a privi viata cu un ochi critic, de a pune in discutie probleme fine ale existentei noastre. Fiecare carte dezbatuta este o sansa sa afli mai multe despre tine si despre societatea in care traim.

5. Treci peste timiditate
Daca te numeri printre introvertitii carora le e greu sa poarte conversatii inteligente cu oamenii necunoscuti, un Club de carte este locul ideal pentru tine. Este intotdeauna dificil sa fii introvertit intr-o lume a extravertitilor, dar un Club de Lectura te va ajuta sa treci peste timiditatea initiala si sa poti discuta mai liber cu ceilalti cititori, oameni deschisi si cu aceeasi pasiune ca si tine.

6. Mai bune abilitati de comunicare
Clubul de Lectura iti va imbunatati abilitatile tale de comunicare cu ceilalti. Pentru inceput, numai lectura in sine iti va imbogati vocabularul simtitor si fluiditatea vorbirii. Interactiunea cu ceilalti iti va da ocazia sa interpretezi semnele nonverbale, sa observi gesturile unei persoane atunci cand vorbeste si cum reactioneaza cei din jur la lucrurile nespuse. Vei vedea multe exemple pozitive si negative si vei putea invata din ele.

7. E distractiv!
Acorda-ti timpul sa te simti bine, sa te bucuri de cartile citite si de discutiile interesante cu ceilalti cititori. Pentru noi, acest lucru este cel mai important!
Daca esti pasionat de literatura de calitate, daca personajele seriei ti-au devenit prietene, daca vrei sa discuti cu alti fani ca si tine, atunci locul unde trebuie sa fii este Energiea, luni, 18 martie, ora 19.00, la prima intalnire a Clubului de lectura Nemira!

 

Written by