Masinile de spalat rufe au devenit Smart

Traim in era Smart .  Avem telefoane destepte , televizoare destepte si mai nou apar pe piata frigidere sau masini de spalat rufe smart .

Acum cu totii stim ce inseamna un smartphone , dar cum poate fi o masina de spalat rufe Smart ?

Inovatiile aduse de producatori ajuta la o spalare mai eficienta a rufelor , o diagnosticare mai corecta a problemelor aparute si in general la o utilizare mai eficienta a masinii de spalat .

Masinile de spalat rufe Smart au programe de spalare ce protejeaza tesaturile negre sau colorate  sau programe de spalare ce se regleaza automat in functie de preferintele utilizatorului .

Modelele noi de la  Electrolux au functia inteligenta Time Manager . Astfel putem alege cat timp sa spele masina  iar aceasta va ajusta in mod intelligent etapele spalarii si temperatura pentru a obtine cel mai bun rezultat in timpul stabilit .

Masinile de spalat rufe LG vin cu Smart Diagnosis . Este o optiune ce ne permite sa diagnosticam rapid problema in cazul in care apar probleme in utilizarea produsului .

Descarcam aplicatia Smart Diagnosis pentru smartphone si o pornim . Pozitionand smartphone-ul in dreptul masinii de spalat ( care va emite anumite sunete in functie de tipul problemei ) vom primi indicatii despre cum putem remedia respectiva problema .  Economisim astfel timp in cazul problemelor minore fara a mai astepta vizita unui technician .

Acum cateva zile LG a lansat o noua generatie de masini de spalat ce se conecteaza la Internet si cu care putem comunica prin mesaje text. Putem de exemplu porni spalarea chiar daca nu suntem acasa trimitand un mesaj de pe telefon cu textul  ‚start washing cycle' ..  genial nu ?  Ajungem acasa si putem pune rufele direct la uscat .

Masinile de spalat Samsung vin si ele cu optiunea de diagnoza inteligenta  ce va poate oferi solutii rapide in rezolvarea erorilor aparute .

Dar asta nu e tot ,  producatorul a lansat  cateva modele ce au Wi-Fi integrat  , adica se conecteaza la internet cu ajutorul unei antene integrate la fel ca modelele concurente de la LG si alti producatori  . Astfel controlam  masina de spalat de pe iPhone sau Smartphone din orice locatie ne-am afla .

Putem porni programul de spalare , putem selecta diversele optiuni suplimentare si suntem tinuti la curent pe telefonul mobil cu privire la ciclul si durata spalarii .

Totodata modelele de varf din gama Smart Washing Machines ( W9000 ) vor avea un program de spalare complet automat ce va ajusta ciclul de spalare monitorizand temperatura , greutatea incarcaturii si cat de murdare sunt hainele .

Suna a science-fiction nu ?

Ei bine nu , aceste modele sunt deja disponibile pe anumite piete si chiar in magazinele de profil din Romania  . In curand o sa putem comunica cu ele si vocal , sau vor putea regla ciclul de spalare in functie de preferintele noastre pe care le vor invata pe parcursul utilizarii .

Traim in era Smart , si atunci cand alegem masina de spalat rufe trebuie sa fim siguri ca avem optiunile pe care ni le dorim , asa ca succes in alegerea celei mai destepte !

 

Written by