Motive ca sa citim mai mult: a venit toamna si cad preturile Nautilus, celebrul brand SF, aproape la jumatate de pret

De douazeci de ani, colectia Nautilus de la Editura Nemira propune cititorilor sai toate numele mari ale literaturii Science-Fiction & Fantasy, rasplatite cu cele mai reputate premii literare ale genului.

Saptamana aceasta, Editura Nemira ii rasplateste pe cititorii de SF & Fantasy cu o reducere de 40% pentru toate titlurile din colectia Nautilus, disponibile pe www.nemira.ro !

Promotia se desfasoara in perioada 3 – 10 septembrie. Reducerile nu se cumuleaza cu alte promotii sau gratuitati.

Colectia Nautilus este cel mai celebru brand din science-fictionul romanesc.

Daca n-ati auzit de Nemira – Nautilus, inseamna ca n-ati auzit de cele mai mari nume ale SF-ului mondial, ca Isaac Asimov sau Frank Herbert. Sau de George R.R. Martin, de Philip K. Dick sau de Orson Scott Card, de antologiile Gardner Dozois si de multi alti autori publicati in cele peste 350 de titluri ale colectiei, care impreuna constituie esenta SF-ului mondial.

Nautilus va implini anul acesta douazeci de ani de cand aduce publicului roman cele mai importante opere SF, aratand cu fiecare volum publicat cum pot fi impinse mai departe limitele imaginatiei si cum realitatea viitoare poate fi anticipata.

Dintre noutatile colectiei Nautilus de anul acesta trecem in revisa doar cateva dintre seriile de autor care ofera prestigul acestei colectii, oferind totodata garantia literaturii de cea mai buna calitate.

Dune, de Frank Herbert, cea mai cunoscuta serie SF-ului din lume, a revenit anul acesta la Nemira intr-o editie de exceptie. Editura Nemira a publicat pana in acest moment primele trei volume din Saga lui Frank Herbert, Dune, Copiii Dunei si Mantuitorul Dunei, urmand ca pana la sfarsitul anului sa le publice si pe celelalte trei, Imparatul-zeu al Dunei, Ereticii Dunei  si Canonicatul Dunei, toate in editie copertata si intr-o prezentare cu totul speciala.

Asadar, iubitorii seriei Dune de Frank Herbert isi vor putea imbogati anul acesta biblioteca personala cu editia copertata a binecunoscutelor carti SF. Seria Dune face posibila cea mai puternica experienta pentru orice cititor adevarat de SF, astfel ca Nemira reediteaza Dune atat pentru cei care vor sa-si intregeasca colectiile, cat si pentru cei care vor sa descopere acum ce inseamna o poveste SF de exceptie.

Sir Arthur C. Clarke, maestrul prin excelenta al SF-ului, inventator si vizionar britanic, binecunoscut pentru seria de romane SF Odiseea spatiala, este nelipsit de portofoliul editurii Nemira din acest an. Pe langa seria Odiseea spatiala si Ultima teorema, anul acesta se adauga la seria de autor o carte mult asteptata, Sfarsitul copilariei, iar in curand, Rendez-vous cu Rama, o culme a SF-ului in cea mai pura forma. Scriere fundamentala in istoria literaturii SF, romanul Rendez-vous cu Rama a primit premiile Hugo, Nebula, precum si alte distinctii importante. Premii si distinctii SF pentru opera lui Sir Arthur C. Clarke: SFWA Grand Master, trei premii Hugo si Nebula, cate un premiu Campbell Memorial, Locus, British SF, International Fantasy, Jupiter, Geffen, precum si doua premii Seiun.

Philip K. Dick, unul dintre cei mai importanti scriitori SF din toate timpurile, este un vizionar cu o forta inegalabila de stapanire a cuvintelor si de redescoperire a realitatii. Philip K. Dick calauzeste mintea cititorilor sai catre alte dimensiuni ale realitatii, catre societati ale viitorului, catre previziuni si realitati alternative, totul cu o forta si un control iesite din comun. Nu intampator, Philip K. Dick a fost numit  „geniul blestemat al Americii”, ale carui scrieri provoaca fiori de groaza, o frica paranoica, sentimentul ca realitatea si-a iesit din matca. Jucatorii de pe Titan, Timpul dezarticulat, Ubik si Furnica electrica au aparut deja in seria de autor Philip K. Dick de la Nemira, iar in curand, de acelasi autor, vor aparea: Sunstanta M, Omul din castelul inalt, Cele trei stigmate ale lui Palmer, Eldritch si Viseaza androizii oi electrice?

George R.R. Martin este autorul celebrei serii fantasy Cantec de gheata si foc, considerata o capodopera a genului, o carte-fenomen, dupa trilogia Stapanul inelelor de J.R.R. Tolkien. Nemira a publicat toate cele cinci volumele seriei Cantec de gheata  si foc: Festinul Ciorilor, Iuresul sabiilor, Inclestarea regilor, Urzeala tronurilor si Dansul dragonilor. Pentru Danul dragonilor , cartea detinatoare a premiului Locus, este in pregatire la Nemira editia paperback.

„Dansul dragonilor este o lectura captivanta, uneori frustranta, dar cel mai adesea incantatoare, asa cum e literatura fantasy de cea mai buna calitate. Dupa ce ai devorat romanul, te intrebi din nou: Pe cand urmatorul volum?“ Barnes and Noble

Va invitam sa descoperiti singuri si restul celor peste 350 de titluri ale colectiei!

Nemira, placerea lecturii

Written by